Lahkus Haapsalu kunstnik ja luuletaja Silvia Hanson

Üleeile suri 92 aasta vanusena luuletaja, keraamik ja akvarellist Silvia Hanson.

Silvia Hanson sündis 13. augustil 1923. aastal Võõpsus. Pärast sõda suundus ta Läänemaale koolmeistriks ja sealt algas tee kunsti poole. 1953. aastal lõpetas ta Kunstiinstituudi keraamikaosakonna.

Koolis oli Silvia Hanson joonistamise, skulptuuri, kunstiajaloo ja kunstimetoodika õpetaja. Ta on tööstuskunstnikuna olnud ametis “Lindas” ja kunstnik-konsultandina Tallinna Moemajas. Veerandsada aastat töötas ta Tallinna Ülikoolis (tol ajal Tallinna Pedagoogiline Instituut), poole sellest kateedri juhatajana.

Ta on välja andnud kaks voolimismetoodika käsiraamatut “Õpime voolima” (1965 ja 1972.a.).  Silvia Hanson on olnud oma eluajal kunstiõpetajaks tuhandetele noortele. Tuntud nimed on rezissöör Heiki Ernits stuudiost Eesti Joonisfilm, Mai Avasalu Haapsalu Kunstikooli direktor ja Reet Linna ETV.

Silvia Hanson. (Foto: erakogu)
Silvia Hanson. (Foto: erakogu)

Hansoni sulest on ilmunud artikelid moest, kunstimetoodikast, samuti on ta kolme voolimismetoodika alase õppefilmi autoriks. Kunstnik on esitlenud end kaheteistkümnel isikunäitusel.  2004. aastal ilmus tema sulest luulevihik “Meeleolu sunnil”.

2013. aastal oli Haapsalu Kuke galeriis Silvia Hansoni akvarellide ja minikeraamika näitus ning luulekogu “ Merel ääretul” esitlus, millega tähistati kunstniku 90. sünnipäeva.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.