Haapsalu üks kaunim maja saab korda, korterite hind algab 100 000 eurost

Haapsalus Wiedemanni 14 ajalooline ja suursugune hoone ehitatakse ümber korterelamuks. Korterite hinnad algavad 100 000 eurost.

Vaata lähemalt SIIT. 

Ettevõtte Nordic Brokers tutvustab Haapsalut nii:

Haapsalu oma üle 700-aastase ajalooga kuulub Eesti vanemate linnade hulka. Linn on käinud korduvalt käest-kätte ning kuulunud nii rootslaste kui venelaste ülemvõimu alla. 19. sajandil sai Haapsalust kuurortlinn seoses ravimuda laialdasema kasutuselevõtmisega meditsiinis. Ehitati esimesed supelmajad ja mudaravilad.

Haapsalu muutus vene kõrgaristokraatia seas kuulsaks ja linnast sai keiserlik kuurort. Suvituselu keskpunktiks kujunes promenaad, mille äärde rajati õigeusu kirik, kuursaal ja kõlakoda, jahtklubi ja paadisadamad.

1845. aastal seati sisse regulaarne aurulaevaühendus Peterburiga, raudteeliiklus liinil Haapsalu-Tallinn-Peterburi avati 1906. aastal. Haapsalu oli populaarne suvituslinn ka 1920-30-ndatel, kui seal puhkasid paljud Eesti tuntud avaliku elu tegelased, kirjanikud ja kunstnikud. Välismaalaste seas domineerisid soomlased ja rootslased.

Haapsalu, tsaariaegadest kuulsa kuurortlinna hiilgust meenutab mereäärne jalutustee promenaad, mille pärliks on puitpitsiline kuursaal. Kaldapuiesteel kõndides ja unistavalt merd silmitsedes kontrolli aega päikesekella juures ja puhka jalgu maailmakuulsa helilooja Tšaikovski pingil.

Huvitav teada: Promenaad algab eksootilise nimega Aafrika rannast, lõpeb aga Šokolaadi-promenaadiga, mis sai nime kunagise kohviku järgi. Promenaadil on laste mänguväljak ja linna ainuke linnuvaatlustorn. Kõlakoja tagant leiad Haapsalu tervistava ravimuda avastaja Carl Hunniuse ausamba.

Arhitektuuripärliteks tuleb lugeda kindlasti 20 sajandi algusest pärit pitsilisi puidust suurehitisi nagu kuursaal ja raudteejaam. Puitpitskaunistusi võib näha ka paljudel elamutel, mis on pärit sajanditagusest ajast, mil Haapsalu oli tunnustatud kuurortlinn nii tsaariperekonna kui ülejäänud Venemaa kõrgkihil poolt. Sellesse aega jääb ka Wiedemanni tn 14, mis valmis 1902 aastal.

One Response to "Haapsalu üks kaunim maja saab korda, korterite hind algab 100 000 eurost"

  1. Küsija   18. nov. 2016 at 10:39

    Ja millal siis suusuguse hoone remont alguse saab? Täna on juba 18.11.2016. Artikkel avaldatud 30.märtsil 2016.

    Vasta

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.