Selgusid ERGO noorte sportlaste stipendiumi saajad

Täna kuulutati välja 11 parimat, kelle vahel jagatakse ERGO kindlustusseltsi noorte sportlaste stipendium koguväärtusega 20 000 eurot. Stipendiumile kandideeris kokku üle 160 noore sportlase. Spordialadest olid kõige enam esindatud suusasport ja kergejõustik, nende kannul jalgratta-, purje- ning ratsasport.

Žürii otsustas kõiki välja valitud stipendiaate toetada võrdselt 1500 euroga sportlase kohta.

2016. aasta stipendiaadid on:

 • Ralf Tribuntsov, ujumine
 • Marten Liiv, kiiruisutamine
 • Erika Kirpu, vehklemine
 • Kätlin Tammiste ja Anna Maria Sepp, purjetamine
 • Meril Beilmann, laskesuusatamine
 • Kristjan Ilves, kahevõistlus
 • Kristin Kuuba ja Helina Rüütel, sulgpall
 • Kreete Verlin, kergejõustik
 • Marie Turmann, curling
 • Stipendiumi summad on netosummad, ERGO tasub maksud.

ERGO Eesti tegevjuhi Tarmo Kolli sõnul oli konkurss tugev, mis muutis žürii töö keerukaks ja arutelud elavaks. “Väljavalitud stipendiaatide hulgas on nii neid, kellelt võime väga häid tulemusi oodata juba käesoleva aasta Rio olümpiamängudelt, kui ka neid, kelle jaoks on sihid seatud 2018. aasta tali- ja 2020. aasta suveolümpiamängudele. Igal komisjoniliikmel oli võimalus esile tõsta oma eelistatud kandidaadid ning lõppvalik tehti kõigi komisjoniliikmete konsensuse alusel,” selgitas Koll.

Tarmo Kolli hinnangul viitab noorte sportlaste stipendiumile laekunud suur avalduste arv sporditegevuse vähesele rahastatusele. “ERGO jaoks on oluline ühiskonna tasakaalustatud areng, mistõttu püüame oma stipendiumiga eelkõige toetada tippu pürgivaid sportlasi juunioride seast täiskasvanute ikka üleminekul. Usume, et ERGO poolne tugi aitab stipendiumi saajaid nende eesmärkide saavutamisel ja loodan, et ka teised edukad ettevõtted leiavad võimalusi tippu pürgivaid noori toetada!”

ERGO noorte sportlaste stipendium loodi 2016. aastal, selle eesmärk on toetada lootustandvate noorte sportlaste ettevalmistust ja osalemist rahvusvahelistel võistlustel ning spordivahendite ostmist. Stipendiumile said kandideerida sportlased vanusevahemikus 18-25 eluaastat.

Žüriise kuulusid:

 • Gerd Kanter, olümpiavõitja
 • Priit Ilver, Audentese spordigümnaasiumi direktor
 • Martti Raju, EOK spordidirektor
 • Anu Kaljurand, EOK turundusjuht
 • Ivar Jurtšenko, spordiekspert
 • Maarja Värv, ERR
 • Tarmo Koll, ERGO
 • Ines Estrin, ERGO
 • Tanel Leisalu, ERGO
 • Kairi Koppel, ERGO

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.