Sillamäel hukkus liiklusõnnetuses jalakäija

Täna kella 13.10 ajal juhtus Ida-Virumaal Sillamäel liiklusõnnetus, kus sõidukijuht tagurdas eakamale naisele otsa. Õnnetuse tagajärjel hukkus jalakäija.

Politsei sai teate liiklusõnnetusest Sillamäel Kajaka tänava liiklusõnnetusest, kus esialgsetel andmetel hakkas sõiduki Peugeot Boxer tagant teed ületama 87-aastane naine. Sõidukijuht, 31-aastane mees, ei märganud jalakäijat ning tagurdas naisterahvale otsa. Teed ületanud jalakäija sai vigastada ja ta toimetati haiglasse, kus ta hiljem suri. Sõidukit juhtinud mees oli kaine ja juhtimisõigusega.

Ida prefektuuri operatiivjuhi Joel Alla sõnul on kõik õnnetuse täpsemad asjaolud selgitamisel. “Autojuhid peavad enne iga manöövri sooritamist olema kindlad selle ohutuses ning veenduma, et sõidu alustamine on turvaline. Kindlasti peab ka arvestama võimalike pimedate nurkadega, mis võivad juhi nägemisulatust piirata,” ütles Alla.

Operatiivjuht rõhutab, et ka jalakäija peab veenduma enda ohutuses tee ületamisel. “Juhul, kui jalakäija otsustab ületada teed töötava mootoriga sõiduki tagant, peab arvestama sellega, et sõidukijuhi vaateväli võib olla piiratud. Sellises olukorras peab olema eriti tähelepanelik ja veenduma, et tee ületamine on turvaline.”

Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust, mida juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.