Läänemaa päästjad süütasid õppusteks vana puumaja

Haapsalu komando korraldas nädalavahetusel Ridalas Läänemaa päästjatele õppuse ühes hiljuti tühjaks jäänud majas, mille omanik lubas päästeametil selle õppuse tarbeks süüdata, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

“Siin on konkreetselt selline maja, kus inimene on sees elanud ja mööbel ja kõik asjad on sees. Maja on selles mõttes heas korras, katus on peal, ta on seest väga kuiv. Meie jaoks realistlikumaid situatsioone luua kuskil õppustel ongi väga raske. See on väga hea võimalus meil harjutada,” selgitas päästeameti Haapsalu korrapidamisgrupi vanemoperatiivkorrapidaja Janno Osa.

Suitsusukeldumisoskus on päästjatele hädavajalik, sest aeg, mil põlevast hoonest saab inimest elusalt välja tuua, on väga lühike. Mida varem põleng avastatakse, seda suurem on lootus, et inimelu on veel võimalik päästa.

Vaata videot: Ridalas korraldati suitsusukeldumise õppused | Uudised | ERR

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.