Otsi tööd Pärnumaalt – täna peetakse Pärnu kontserdimajas töömessi

Täna korraldab töötukassa Pärnu kontserdimajas (Aida 4) tööotsijatele messi, uksed on avatud kl 10-15.

Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Metsa sõnul osaleb sel aastal juba kolmandat korda aset leidval Pärnu töömessil veel rohkem ettevõtteid ja organisatsioone kui varasematel kordadel.

“Üles astub 41 tööandjat, kelle seas on nii teenindus-, toitlustus- kui ka tootmisettevõtteid. Pakutakse väga erinevaid töökohti, nii püsivaid kui ka hooajalisi töid,” rääkis Mets.

“Sel aastal pöörame enam tähelepanu vähenenud töövõimega inimestele, neile annavad nõu ja jagavad kogemusi näiteks Pärnu Erivajadustega Inimeste Rehabilitatsioonikeskus, Pärnumaa Puuetega Inimeste Koda, Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus ja teised,” lisas ta.

Pärnu töömessiga samal ajal on Pärnu kontserdimajas ärilõuna töötukassa koostööleppe partneritele. Järgmistel aastatel suureneb töötukassa roll töötuse ennetamisel ja avarduvad võimalused toetada nii tööandjad kui ka töötajaid oskuste arendamisel.

Töötukassa juhatuse liikme Reelika Leetmaa sõnul arutatakse ärilõunal oma ettevõtetest koostööpartneritega kavandatavaid uusi töötust ennetavaid meetmeid, toetamaks tööandjaid ja töötajaid tööelus toimuvate muutustega kohanemisel.

“Oskustööjõu puudus on aastaid olnud Eesti ettevõtjate hinnangul üheks kõige enam äritegevust takistavaks asjaoluks. Töötukassa tööandjatele kavandatavad meetmed, mida tänasel ärilõunal oma parteritega arutame, annavad võimaluse jagada tööandjaga kulutusi, mida tal tuleb teha kvalifitseeritud töötjate värbamisel ja olemasolevate töötajate täiend- või ümberõppel”, lisas Leetmaa.

Ärilõunal teevad ettekande Eesti Panga president Ardo Hansson, kes räägib Eesti majanduse ja tööturu arengutest ning Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar, kes tutvustab tööandjate prioriteete ja tegevusi tööjõupoliitika kujundamisel olukorras, kus tööjõupuudusest on saamas üks peamisi takistusi Eesti konkurentsivõime arengule ja eestimaalaste heaolu kasvatamisele.

Ärilõuna toimub aprillis üle Euroopa tähistatava Tööandjate Päeva raames, mille eesmärk on tihendada tööturuasutuste sidemeid tööandjatega ja mõista paremini nende ootusi.

Tänase seisuga on töötukassal Pärnumaal vahendada 355 töökohta. Kõigi Pärnumaal pakkuda olevate töökohtade info on messistendidel üleval. Lisanduvad pakkumised mujale Euroopasse. Messile tulevad ka kaks tööandja Soomest, samuti on kohal Eesti, Soome, Läti ja Itaalia EURES nõustajad oma maa tööpakkumistega.

Kontserdimaja kahes saalis toimuvad messi ajal ettekanded erinevatel olulistel teemadel.

Lähem info messi päevakava ja osalevate ettevõtete ja organisatsioonide kohta on töömesside kodulehel http://www.toomess.ee/toomessid-2016/parnumaa-toomess-0504

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.