Kuula: Tartu Ülikooli Narva kolledži tudengid teevad raadiosaateid


Narva kolledži noorsootöö tudengid teevad oma raadiosaadet, mille esimene saade oli eetris 1. aprillil. Saade on nüüd jälgitav ka Youtube’is.

Ida-Virumaa elust teavad eestlased vähe ja see on hea võimalus kuulda, mida sealsed elanikud arvavad.

“Narva puhul on paljudel Eesti sisemaal ja läänerannikul elavatel inimestel tunne, et see on kaugel ja teistsugune,” rääkis Läänlasele Tartu Ülikooli ajakirjandusõppejõud Maarja Lõhmus.

Ajakirjandusõppejõud Maarja Lõhmus. F: Piret Noorhani / Väliseesti Muuseum, http://vemu.ca.
Ajakirjandusõppejõud Maarja Lõhmus. F: Piret Noorhani / Väliseesti Muuseum, http://vemu.ca.

Tema sõnul teeb Narva kolledž oma uues hoones suurt imet – ta koolitab suurepärase empaatiavõimega noorsootöötajaid, kes tahavadki oma tööd väga innustunult ja hästi teha.

“Need üliõpilased saavad ka aru, et paljud noorsooküsimused ei ole lahendatavad noortekeskuse seinte vahel, et tuleb Eesti ühiskonnas tõsistel teemadel ise kaasa rääkida,” ütles Lõhmus. “Tuleb julgeda ja osata arutada empaatiliselt meile kõigile tähtsatel teemadel.”

Üks panus selles suunas on Narva üliõpilaste oma raadiosaate tegemine. Esimene saade oli eetris 1. aprillil – see kuupäev lubab ja kohustabki rohkem mängulisusele, märkis Lõhmus. Edaspidi on saated üle kahe nädala reedeti. Saated leiab aadressilt https://www.youtube.com/watch?v=HIjshI28cTQ&feature=youtu.be

1. aprilli saates uurivad Tartu Ülikooli Narva kolledži noorsootöö empaatilised üliõpilased “Mis on Narva?”, kes peaks olema Eesti järgmine president ja miks tuleb Narvas 21. mail (eel)Arvamusfestival. Muusikasärts on Ivo Postilt ja Urmas Lattikas kvartetilt 30. märtsi Narva Jazz klubi kontserdilt (klubijuht Oleg Pissarenko).

Saatetegijate tiimis on Tatjana Tšudajeva, Kirill Gussev, Lolita Stantšik, Anastassia Ponomarjova, Ekaterina Kolessova, Tatjana Šapurina, Sergei Tarasjuk, Maria Sarafannikova, Žanna Golubtšikova, Juliana Robskova, Artjom Poljak, Olga Pavlišina, Daria Yurlova, Tatjana Mišina, Pavel Nikitin, Anastassia Anohhina, Sofia-Alina Borunova, Arina Mikheeva, Anastassia Romanovskaja, Olga Jakovleva, Egle Sander, Alina Višenkova, Anastassia Ljaptšihhina, Anastassia Volkova, Viktoria Jarošuk, Natalja Ivanova, Jelizaveta Lavrentjeva, Aleksander Zrajev, Jekaterina Kovaljova, Kamila Kaurson, Alina Žukovskaja, Narva kolledži IT-juht Pavel Kodotšigov ja professionaalsed raadioajakirjanikud Ago Gaškov ja Maarja Pärl-Lõhmus.

Narva kolledži üliõpilaste raadio sünnib kommunikatsiooni aluste kursuse tööna, kursuse õppejõud on Maarja
Lõhmus.

Vaata ka: http://www.narva.ut.ee

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.