Lihula meediarevolutsioon: gümnaasiumiõpilaste ajalehest Tikker sai ka uudisteportaal

Lihula vallas käib meediarevolutsioon – lisaks hästi käima läinud Lihula Teataja veebilehele ilmub gümnaasiumiõpilaste ajaleht Tikker nüüd ka portaalina.

Lihula valla uudisteportaal alustas mullu juunis ja selle juures tegutses ka noortetoimetus, kuid nüüd on Lihula gümnaasiumi noortel ajakirjanikel päris oma väljund laia maailma – veebis ilmuv ajaleht Tikker.

Koolilehe tegemisel on alati olnud suurimaks probleemiks see, et sündmused jõuavad lugejateni kuu-paari pikkuste intervallidena, kirjutavad lehe toimetajad Erik Mikkus ja Eliise Tiidussalu. “Nüüd seda muret enam pole, sest Tikri veebiversiooni kaudu on võimalik Lihula gümnaasiumi tegemisi jälgida igapäevaselt,” märgivad nad.

tikker Mikkus ja Tiidussalu jätkavad:

“Juba pärast Lihula Teataja loomist tekkis meil mõte muuta ka enda koolilehe lehitsemist veebis mugavamaks. Lisaks anti meile võimalus kajastada mõnda Tikri artiklit ka valla uudisteportaalis – see kõik andis meile indu ja motivatsiooni veelgi aktiivsemalt tegutseda.

Üheks tipphetkeks ja pöördepunktiks meie toimetusele oli rahvusvahelise noortepäeva raames loodud Lihula Teataja noortetoimetus. Selle augustipäeva edu tekitas heameelt nii meis endis, meie juhendajates kui ka lugejates. Lihula Teataja uudisteportaali päevane lugejate rekord, pisut üle 1500 lugeja, ongi pärit 12. augustist, kui valla infokanalid olid noorte päralt.

Sellest hetkest alates hakkasime mõtlema ka enda uudisteportaali loomisele ning nüüd on see tehtud – Lihula Teataja uudisteportaali edasiarendusena on loodud Tikri veebiportaal.”

Noored ajakirjanikud on veendunud, et veebiversiooni kasutuselevõtt suurendab Tikri loetavust ning Lihula koolinoorte tegemisi on võimalik jälgida üle Eesti. “Kindlasti motiveerib taoline lahendus nii meie kui ka ülejäänud Eesti koolinoori tundma suuremat huvi ajalehe toimetamise ning artiklite kirjutamise vastu.”

Lisaks veebiversioonile jääb ilmuma ka Tikri paberleht, mis esialgsete plaanide järgi ilmub kaks korda aastas.

Koolilehe toimetust juhendajab eesti keele õpetaja Valli Ost.

Kuidas Tikri veebiportaali tegemise mõte alguse sai, sellest loe aga siit. 

 

 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.