Kuidas sündis Läänemaa ühisgümnaasiumi muusikal “Valeühendus” – õpetaja Tiina Brock annab aru

F: Markus Sein.
F: Markus Sein.

Läänemaa ühisgümnaasiumi eesti keele õpetaja Tiina Brock kirjutab Õpetajate Lehes muusikalist “Valeühendust”, mille populaarsus on ületanud Läänemaa piire ja võitis hiljutiselt kooliteatrite festivalilt laureaadi tiitli.

Tiina Brock:

“Meie kooli muusikali sünni juures olid tähtsad kolm asjaolu: koolimuusikali ja kooliteatri pikk traditsioon Haapsalus (algus juba 1960-ndatel), entusiastlikud eestvedajad ja tugev põhimeeskond. Kõik see võttis aega täpselt aasta: esimest korda kogunesid tegijad 2015. aasta märtsis ning esietendus toimus 10. märtsil 2016.

Libreto ja laulusõnad tuntud pophittide meloodiatele valmisid suvel. 17. septembril toimus juba casting, kus osales üle 50 õpilase, kellest lavale jõudis lõpuks 28. Edasine pooleaastane prooviperiood tähendas õpilastele igal nädalal kolme proovi, kus ühes lauldi, teises tantsiti ja kolmandas tegeldi teksti ja rolliloomega. Proovideks kulus ka kaks koolivaheaega, mil iga päev viis-kuus tundi koolis veedeti. Pole siis ime, et mõni truppi valitu tiheda proovigraafiku tõttu siiski loobus.

Igal juhul oli see kõik kokku õppimine, kusjuures erakordselt kaasaegne. Huvitav, kuigi vahel üliväsitav õppimine. Kui aina rõhutatakse üldpädevuste kujundamise ja lõimingu tähtsust õppeprotsessis, siis selle projekti kaudu arendati absoluutselt kõiki üldpädevusi, ja tahaks lisada, et kohe priskelt! Projektiga omandatud oskused võiks lausa õppekava üldpädevuste peatükist sõna-sõnalt maha kirjutada. Tundub, et selline suurprojekt ongi ainus võimalus kõiki pädevusi kompaktselt arendada.”

Loe pikemalt Õpetajate Lehest. 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.