Oma keha ja kogukonna vang: homoseksuaalne ortodoksne juut räägib enda katsumustest abielunaisena

BBC-le rääkis oma loo Suurbritannias ortodoksete juutide kogukonnas elav Chaya (nimi muudetud), kes on lesbi. Kuigi Suurbritannia ühiskond aktsepteerib homoseksuaalsust, on väikestes religioossetes kogukondades see tabuteema.

Chaya kirjeldab järgnevalt oma sisevõitlusi ja seda, miks ta peab oma seksuaalset suundumust hoidma saladuses nende eest, kes sunnivad teda valima identiteedi ja perekonna vahel.

üksik naine

Chaya:

“Ma kaotan kõik, kui teen selle avalikuks. Oleme tihedalt seotud kogukond ja arvan, et ainult vähesed inimesed mõistavad, kui eraldatud me oleme. Maailmas, kus mina elan, võrdub homoseksuaalsus sellega, et olen halb inimene. Seda nähakse kui kuratlikku iha, mis on absoluutselt ebaloomulik.

Inimesed, kellega olen üles kasvanud, imestaksid, milleks ma veel võimeline oleks. Vähesed usuks, et suudaksin endiselt olla usklik. Kui lahkuksin Haredi kogukonnast, tähendaks see, et kaotaksid oma töö, kodu ja tõenäoliselt ka lapsed.

Kõigil on lihtsam teha nägu, et minus pole midagi erinevat. Muide, enamik inimesi eelistab käituda nii, et homoseksuaalsus polegi olemas.

Käisin veel koolis, kui esimest korda püüdsin rabile rääkida, et olen homoseksuaalne, aga kõik, mida ta vastus, oli: “See on ainult üks periood, see juhtub paljude tüdrukutega.”

See on tõsi, et murdeeas on tavaline omada kogemusi samasoolistega. Meie koolides on poisid ja tüdrukud täielikult üksteisest eraldatud. Seepärast on poistel ja tüdrukutel juba kolmandast eluaastast vähe kokkupuuteid. Rangemad perekonnad isegi ei poolda seda, kui vennad ja õed omavahel mängivad.

Lapsed eksperimenteerivad. Alustasin, kui olin 12, aga see pidi olema midagi, millest me välja kasvame. Olin erinev ning kui sain vanemaks, hakkasid mu klassikaaslased mind kutsuma lesbiks. Isegi siis, kui ma ei teinud enam midagi.

Seda kõike oli äärmiselt raske ignoreerida, seepärast püüdsid sel teemal rääkida oma emaga. Olin siis 16. See nõudis mult suurt pingutust, ent ema vaatas mulle otsa ja unustas selle hoobilt. Rohkem pole me sel teemal vestelnud.

Varsti pärast seda hakkasid vanemad minu abielu korraldama. Tavaliselt kasutatakse sellistel juhtudel, nagu minu puhul, nii-öelda kosjasobitajat. Edukas kihlus tähendab neile rohkem kui 15 000 naela suurust sissetulekut. Ent minu vanemad tahtsid mulle ise abikaasat leida. Sellesse tegevusse olid kaasatud kõik peale minu enda.

Kui poiss oli leitud, taustakontroll tehtud ja kandidaat heaks kiidetud, kohtusime umbes pooleks tunniks. See juhtus söögitoas. Tema ja minu perekond istusid ümber laua ja rääkisid mõne minuti, kuni kõik peale minu ja poisi lahkusid, jättes meid piinlikult omavahele.

Hoolimata sellest leian, et kihlumine oli mulle kergendus. Lootsin, et suhtes olles aitab see mul tunda, et kuulun kuhugi. Kuid mõni kuu enne abielu hakkasin kohtuma ühe tüdrukuga. Hoidsime seda saladuses ja lõpetasime kohtumise vahetult enne pulmi. See võib kõlada veidralt, aga lootsin endiselt, et suudan kõik unustada.

Pulmade lähenedes tundsin end üha ebakindlamalt. Teadsin, et minult ja mu mehelt oodati, et kinnitame oma kooselu pulmaööl. Tavaliselt ei juhtu see enne järgmist päeva, sest pulmapidu võib kesta kuni kella viieni hommikul. Mulle anti tablette, veendumaks, et mul ei oleks samal ajal menstruatsiooni.

Ei mina ega mu abikaasa teadnud, mida me tegime. Ta oli pulmaööl järsk, see aina kestis ja kestis.

Meid julgustatakse, et meil oleks suur perekond. Jäin kiiresti rasedaks. Kui oleksin pärast pulmi tahtnud rasestumisvastast tabletti võtta, oleksin pidanud küsima luba rabilt. Tundsin, et seda küsida on mõeldamatu, igatahes mitte enne, kui mul on vähemalt kaks last.

Kui jääd rasedaks, saab lapsest nii pantvang kui ka sinu pantvangi võtja. Meilt oodatakse kaheksat või üheksat last. Olin pidevalt rase.

Mu sisemuses mässasid tunded. Ühel päeval jalutasin tänaval ja hakkasin endale kõva häälega kordama: Olen lesbi, olen lesbi, olen lesbi!

Tundsin, et pean midagi ette võtma. Lõpuks rääkisin abikaasaga. Arvan, et ta teadis seda juba enne, ent ta oli end veennud, et see oli vaid peidetud iha, mitte minu pärisosa.

Me ei tea endiselt, mida me peaksime tegema. Meil on ühised lapsed ja toimiv pere. Kui lähme lahku, kaotame kõik selle. Seepärast jääme kokku.

Loodan, et mu pere jääb kokku, kuid ma ei tea, mis kujul. Tehakse igasugu kokkuleppeid. Rabidel on selleks erinevaid ideid. Minu juhtumi puhul peame leidma mooduse, kuidas oleksime mehega mõlemad õnnelikud. Selleks pean kohanduma ja täitma oma naisekohuseid, mis läheb loomulikult vastuollu sellega, kes ma tegelikult olen.”

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.