Päästekroonika: Tuletõrjeautod kihutasid ühelt põlengult teisele

Läänemaa ja Hiiumaa olid Lääne prefektuuris erandlikud maakonnad – nädalavahetusel pidid päästjad Läänemaal välja sõitma vaid korra ja Hiiumaal polnud ühtegi põlengut. Seevastu Saare-, Rapla-, Pärnu- ja Järvamaal oli üks väljakutse teise otsa.

10. aprillil kell 21.44 sai häirekeskus teate põlengust Ridala vallas Uuemõisas Tehnika tänaval. Kohale saabunud päästjad selgitasid välja, et põlesid rehvid ning sodi. Tulekahju likvideeriti kell 22.38.

Saaremaa:

9. aprillil kell 17.02 sai häirekeskus teate kulupõlengust Lääne-Saate vallas Astes Rahu tänaval. Päästjate sündmuskohale saabudes põles kulu 1000 ruutmeetrit. Päästjad kustutasid põlengu kell 17.57. Esialgsetel andmetel sai põleng alguse järelvalveta lõkkest.

9. aprillil kell 5.59 käisid päästjad abiks liiklusavariil Valjala vallas Veeriku külas. Päästjad andsid kannatanutele esmaabi, likvideerisid sõidukil süttimisohu ning keerasid selle õigetpidi.

Raplamaa:

8. aprillil kell 16.27 teatati häirekeskusele põlengust Kohila vallas Vilivere külas. Teataja sõnul põlesid tootmishoone läheduses vanapaberi pakid. Päästjad kustutasid tulekahju kella 18.38 paiku.

8. aprillil kell 16.57 sai häirekeskus teate kulupõlengust Kohila vallas Lohu külas. Teataja sõnul läks põlema ka lähedalasuv kuusehekk. Helistaja ise püüdis samuti tulekahju kustutada. Sündmuskohale jõudes, selgitasid juhtumile reageerinud Kaiu vabatahtlikud välja, et põlengu oli kustutatud. Vabatahtlikud päästjad kastsid ala veelkord üle.

8. aprillil kell 18.10 teatati häirekeskusele kulupõlengust Kohila vallas Lohu külas. Kaiu vabatahtlikud päästjad kustutasid 2800 ruutmeetrit kulu kell 18.32.

10. aprillil kell 14.38 sai häirekeskus teate põlengust Märjamaa vallas Valgu külas, kus teataja sõnul põles alajaama ümbruses kulu. Päästjad kustutasid umbes 200 ruutmeetri suuruse ala kella 15.14. esialgsetel andmetel võis tulekahju alguse saada elektrilühisest.

10. aprillil kell 15.29 sai häirekeskus jälle teate põlevatest vanapaberi pakkidest Kohila vallas Vilivere külas. Päästjad kustutasid põlengu kell 16.19.

10. aprillil kell 18.17 teatati kulupõlengust Kohila vallas Salutaguse külas. Umbes 300 ruutmeetrit kulu kustutati kella 18.37 paiku.

10. aprill kell 19.42 sai häirekeskus teate kulupõlengust Kohila vallas Salutaguse külas. Päästjate saabudes põles umbes 500 ruutmeetrit kulu. Tulekahju kustutati kell 20.09.

10. aprillil kell 20.44 teatas möödasõitja häirekeskusele, et Kehtna vallas Metsaääre külas põleb umbes 10 meetrit kulu. Helistaja järelvalvet ei tuvastanud. Kehtna vabatahtlikud päästjad selgitasid välja, et maaomanik põletas oksi. Kuna tuli oli levinud ka kulule, kustutasid päästjad põlengu.

Pärnumaa:

8. aprillil kell 14.17 sai häirekeskus teate tugevast gaasilõhnast Sindis Pärnu maanteel. Kohale sõitnud päästjad gaasileket ei tuvastanud.

8. aprill kell 16.01 teatati põlengust Saugas Lauka teel. Päästjate saabudes põles umbes hektar kulu. Tulekahju kustutati kell 16.37.

8. aprillil kell 16.57 sai häirekeskus teate põlengust Pärnus Rohu tänaval. Päästjad kustutasid 10 ruutmeetrit kulu.

9. aprillil kell 19.40 teatati häirekeskusele, et Audrus Pärna alleel põletatakse lõkkes prahti. Päästjad selgitasid välja, et lõkke tuleohutusnõuded olid täitmata ning kustutasid lõkke.

10. aprillil kell 8.43 märkasid Pärnu päästjad komando aknast, kuidas kõrvalasuva maja ees suitseb tekk. Sündmuskohal selgus, et korteris aknast visati välja suitsev tekk ning lina. Sündmuskohale jõudes selgus, et korteris elav mees oli suitsuga voodisse magama jäänud ning põlev sigaret süütas diivanil madratsi ning teki. Üles ärganud meesterahvas viskas teki aknast välja. Päästjad eemaldasid korterist põlenud asjad ning kustutasid teki. Korteris oli küll suitsuandur, kuid sellel puudus patarei. Päästjad paigaldasid andurile patarei.

10. aprillil kell 13.13 sai häirekeskus teate kulupõlengust Vändra vallas Suurejõe külas. Vändra päästekomando päästjad kustutasid 30 ruutmeetrise põlenguala kell 13.28.

10. aprillil kell 14.44 teatati häirekeskusele kulu põlemisest Sauga vallas Tammiste külas. Sündmuskohal selgus, et põles umbes 10 ruutmeetrit metsaalust pinnast. Päästjad kustutasid tulekahju kell 15.01.

10. aprillil kell 15.44 sai häirekeskus teate põlengust Audru vallas Papsaare külas Välja teel. Teataja sõnul läks ilmselt muruniitmise tagajärjel põlema kulu ning tuli liigub kiirest metsa poole. Päästjad alustasid sündmuskohale jõudes tulekahju kustutamisega. Põles 3000 ruutmeetrit pinnast. Tulekahju likvideeriti kell 16.08.

10. aprillil kell 17.27 teatati kulu põlemisest Audru vallas Ahaste külas. Teataja sõnul võis tuli ohustada elumaja. Päästjate saabudes oli tuli jõudnud 50 meetri kaugusele elumajast. Päästjad said tule kontrolli alla ning kustutasid selle kell 18.12. Esialgsetel andmetel võis tulekahju alguse saada lõkkest, kus põletati heina.

 

Järvamaa:

10. aprillil kell 17.08 sai häirekeskuse teate elumaja põlengust Koeru vallas Abaja külas. Päästjad selgitasid välja, et katusel tehtud tuletööde käigus oli süttinud maja välisvoodri alune soojustus. Tulekahju kustutati tööliste poolt pulberkustutite ning ämbri veega.

9. aprill kell 12.10 teatati häirekeskusele põlengust Türil Vainu tänaval eluhoones. Teataja sõnul on naabri korter suitsu täis. Päästjad selgitasid välja, et korteris oli pliidile jäänud toit, mis kõrbes. Põlengut ei olnud, keegi viga ei saanud.

8. aprillil kell 14.21 sai häirekeskus teate sõiduauto põlengust Türi vallas Karjakülas. Päästjad kustutasid sõiduauto ning selle ümber umbes 10 ruutmeetri suurusel alal põlenud kulu kell 15.21.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.