Otseülekanne: Haapsalus peetakse täna noorte riskikäitumise teemal rahvusvahelist konverentsi

Haapsalu kultuurikeskuses on täna rahvusvaheline konverents “Noorte riskikäitumine ja selle ennetamine kogukonna praktikate näitel”, millest saab vaadata otseülekannet.

Konverents kestab kl 10-16. Konverentsilt võtavad osa haridustöötajad ja õpilased, mittetulundusühingute ja kogukondade esindajad, kohalike omavalituste ja ettevõtjate, tervise- ja liiklusvaldkonna esindajad.

Rahvusvahelisi kogemusi jagavad Norra, Venemaa ja Rootsi riikide esindajad. “Väga põnev ettekanne ühest praktilisest projektist on norralasel Elke Heidi Kristoffersenil ja üleilmse kuulsusega on Koustuv Dalal,” ütles kolledži arendusspetsialist Heli Kaldas. “Venemaa ettekanne on ka põnev Tjumeni noorte risikikäitumise ennetustööst ja statistikast Venemaal.”

Konverentsil allkirjastatakse ka pidulikult Safe Community sertifikaat. Tallinna Ülikooli Haapsalu kolledž ja seal tegutsev Tervisedenduse ja Rehabilitatsiooni Kompetentsikeskus (TERE KK) sai Maailma Terviseorganisatsiooni “Safe Community ” võrgustiku suure tunnustuse – regionaalse tugikeskuse staatuse – eelmisel aastal. Sertifikaadi ametlik ja pidulik üleandmine ongi täna.

Safe Community võrgustiku liikmeks saamine eeldab kogukonna teadvustatud tegutsemist õnnetuste ja vigastuste ohtude, keskkonna riskitegurite hindamisel ning teadlikku ja koordineeritud tegevusi vigastuste arvukuse vähendamiseks. Eestist kuulub rahvusvahelisse võrgustikku neli kogukonda: Raplamaa, Läänemaa, Viljandimaa ning Tallinna linn.
Tugikeskuse roll on nõustada kogukondi, maakondi, organisatsioone, ettevõtteid vigastuste ennetamise valdkonnas.

Konverentsi modereerib Triin Laasi.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.