Päästjad kustutasid Lihula vallas kululuudadega maastikupõlengut

11. aprillil kell 13.54 sai häirekeskus teate kulupõlengust Lihula vallas Rootsi külas. Sündmuskohale jõudes selgitasid päästjad, et põles umbes ühe hektari jagu kulu. Päästjad kustutasid põlengu kululuudadega kell 14.32.

Saaremaa:
11. aprillil kell 11.59 anti häirekeskusele teada, et Juhan Smuuli tänaval tuleb elumajast tossu ja kuulda on suitsuanduri häält. Kohale sõitnud päästjad selgitasid välja, et ahju kütmise käigus oli koldest välja kukkunud süsi, mis süütas ahju ees oleva prahi ning levis edasi seinale ja lakke. Korteriomanik oli põlengu ise kustutanud. Keegi viga ei saanud.

Päästeamet tuletab meelde, et küttekolde ees peab olema plekk, mis takistab koldest välja kukkunud sütel süüdata põrandat vms. Kindlasti ei tohi ladustada küttekolde lähedusse või ette prahti ning muud kergesti süttivat materjali.

Raplamaa:

11. aprillil kell 15.28 teatati häirekeskusele kulu põlemisest Kehtna vallas Vastja külas. Päästjate saabudes põles sündmuskohal umbes 2000 ruutmeetrit kulu ning tuld olid võtmas ka mõned puud metsanoorendikus. Kell 16.04 tulekahju kustutati.

Pärnumaa:
11. aprillil kell 12.12 teatati häirekeskusele kulupõlengust Audru vallas Lemmetsa külas. Teataja sõnul põles maja läheduses 20 ruutmeetrit kulu ning tuul oli hoone suunas. Päästjate saabudes selgus, et kohalikud elanikud olid ise tulekahju kustutanud. Päästemeeskond leidis veel kolm lõket, mis hõõgusid ning kustutasid need.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.