Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival avalikustas Méliès d’Argenti lühifilmide võistlusprogrammi

Kaader filmist "Must karu".
Kaader filmist “Must karu”.

29. aprillist 1. maini peetava 11. HÕFFi värskelt välja kuulutatud lühifilmide programmi kuulub lisaks värvikatele ulme-, fantaasia- ja õuduslühifilmidele ka näiteks Austraalia psühholoogiline ulmepõnevik “Lorne”, mille peaosa mängib mitmes Hollyoodi filmiski osalenud austraalia staar Guy Pearce.

Sel aastal astuvad HÕFF-i Méliès d’Argenti lühifilmide võistlusprogrammis võistlustulle žanriliselt väga kirev grupp filme veidratest mustadest komöödiatest apokalüptiliste tulevikunägemusteni.

“Must karu” viib musta huumori uuele tasemele, “Öised võõrad” ja “Poltergeist” näitavad, kuidas anda kummitusfilmidele uus hingamine.

Apokalüptiline “Piir” tutvustab maailma, kus pole alles enam ühtegi piirangut ning “Kosmoses surevad nad kõik” on austusavaldus klassikalistele ulmefilmidele, kus on kirsiks tordil varalahkunud David Bowie’ile sarnanev peategelane. “Hambad” ja “Kalamees” on omapärased nägemused tavapärastest kollifilmidest, milles on klassikalised muinasjutud ja legendid segatud üheks väga hirmutavaks seguks.

Teisele võistlusvälisele programmile nimega “Väikesed luupainajad” toovad sära sellised Hollywoodi superstaarid nagu Guy Pearce (“Memento”, “Piinakamber”) ja Eric Roberts (“Pimeduse rüütel”, “Palgasõdurid”). Nad astuvad üles kahes erinevas, aga võrdselt suurepärases filmis “Lorne” ja “Naasmine”. “Lorne” on psühholoogiline uurimus apokalüptilisest üksindusest ja “Naasmine” on omapärane nägemus ajaga mängimisest.

Film “Inimestest ja hiirtest” algab kui film pangaröövist, kuid läheb väga ootamatult üle ulme valdkonda. “Null” ja “Juliet” tutvustavad aga uut maailmakorda, kus harjumuspärased loodusseadused lakkavad olemast või kus inimesi lakkavad oma senisel kujul eksisteerimast.

Programmi lõpetab ulmelise retrohõnguga b-film/muusikal “Kutse maailma lõppu”.

HÕFF on žanrifilmidele pühendatud Euroopa fantaasiafilmide festivalide föderatsiooni liige ning osaleb igal aastal föderatsiooni parima lühifilmi auhinna nominentide selgitamises. Nimelt pääseb HÕFF-il võidutsenud ja Hõbedase Mélièsi (Méliès’ d’Argent) pälvinud lühifilm edasi lõppvooru, kus ta konkureerib teiste festivalide võidufilmidega lõppauhinna ehk Kuldse Mélièsi (Méliès d’Or) võitmise nimel.

Filme hindab rahvusvaheline žürii: Can Evrenol (Türgi), Simon Rumley (Suurbritannia), Timo Diener (Eesti). Méliès’ programm toimub tänavu neljandat korda. Eelmisel aastal võidutses prantsuse lavastaja Jonathan Desoindre’ lühifilm “Selle maa sool”.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.