Ukrainlasest naistearst lahkub Hiiumaalt kohanemisprobleemide tõttu

Hiiu Lehe artikkel mullu 23. detsembrist.
Hiiu Lehe artikkel mullu 23. detsembrist.

Ukrainast pärit naistearst lahkub pärast neljakuist tööd Hiiumaa haiglast, sest tema ei kohanenud Hiiumaal ning hiidlased ei kohanenud temaga. Hiiu naisi ravivad edasi saarel külakorda käivad tohtrid, kirjutab Postimees.

Kui jõulude ajal saabus Hiiumaale uus naistearst, kümneaastase staažiga ukrainlane Dmytro Kovalenko otse Zaporižžjast, kirjutas kohalik ajaleht temast kui jõulukingist Hiiu naistele. Sügisel oli aastakümneid Hiiumaal töötanud naistearst pensionile jäänud ning tema asemele Eestist uut püsivalt saarel elada tahtvat tohtrit ei leitud.

Algus oli paljutõotav. Ka Postimees käis jaanuaris Hiiumaa haiglas uurimas, kuidas elu pärast kauaaegse naistearsti pensionile jäämist ning Ukrainast tulnud günekoloogi tööle asumist läheb.

Päris kõik hiiu naised, kes naistearsti abi vajasid, ei olnud ukrainlase juures käima hakanud. Kui juba aastaid kord kuus nädala jagu päevi Hiiumaal naisi ravimas käinud Ena Volmeri vastuvõtuajad olid pungil täis, kuid ukrainlase vastuvõtud jäid tühjemaks.

Loe pikemalt siit. 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.