Parteimaksu tasuvad surnud, enamik elavaid ei maksa

eurod

Argo Ideon kirjutab tänases Maalehes, et Eesti parteidel on veidi alla 60 000 liikme, kuid liikmemaksu maksab neist vaid iga viies. Erakondade tulust kõigest 1,8% tuleb liikmemaksust.

“Riigis ei tuleks kõne alla, et viiendik või kuuendik maksukohustuslastest maksab makse, ülejäänud vaatavad niisama ja maksavad midagi, kui meelde tuleb. Aga erakondades on see standardpraktika,“ rääkis erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) aseesimees Kaarel Tarand.

Tarand ütles ERJK praeguse koosseisu tööd kokku võtval konverentsil, et erakondade avalikus registris olevad andmed liikmeskonnast ilmselt ei kajasta tegelikku pilti. Kõige halvemad näited praktikast on sellised, kus mõned rahvastikuregistri järgi elust lahkunud inimesed jätkavad visalt erakonnas liikmemaksu tasumist pangakontode kaudu. „Niisuguseid juhtumeid on, et surnud maksavad liikmemakse edasi,“ kinnitas ta.

Loe pikemalt Maalehe digilehest.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.