Politsei pidas kinni üle Eesti röövides kahtlustatavad noormehed

IMG_0260a

Märtsi keskel pidasid Põhja prefektuuri politseinikud kinni 15- ja 18-aastase noormehe, keda on alust kahtlustada mitmes röövis. Nad on eeluurimise ajaks võetud vahi alla.

Kahtlustuste kohaselt tungisid Narvast pärit noorukid selle aasta algusest kuni märtsi keskpaigani eri Eesti paikades tänaval kallale juhuslikele inimestele ning võtsid neilt vägivalda kasutades ära mobiiltelefone, rahakotte ja muid väärtuslikke esemeid. Kui palju inimesi noormeeste ohvriteks langes ning kui suurt kahju nad kuritegude toimepanemisega tekitasid, on hetkel selgitamisel.

Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse juhi Rait Pikaro sõnul oli noormeeste käekiri jõhker ning tema kinnitusel ei ole noorukid mõistnud oma tegude tõsidust.

„Kinnipeetud noormehed tegutsesid agressiivselt, nad on oma ohvrite suhtes olnud vägivaldsed ning tekitanud paljudele vigastusi, mis on vajanud meedikute abi. Tihti valisid nad ohvriteks alkoholi tarvitanud inimesed, kes ei olnud oma seisundi tõttu võimelised ennast kaitsma,“ märkis Pikaro.

Uurijatele teadaolevalt on noormehed röövinud inimesi erinevates Eesti piirkondades – nii pealinnas, Virumaal kui ka Lõuna-Eestis. Üks kahtlustatavatest, 18-aastane noormees, on varasemalt kriminaalkorras karistatud.

Kuigi hetkel koguvad politseinikud kinnipeetud noormeeste kuritegude toimepanemise kohta erinevaid tõendeid ning praegu on neid alust kahtlustada kuni 15 kuriteoepisoodis, on uurijatel alust arvata, et kannatanuid ja kuritegusid on palju rohkem.

IMG_0268a

„Uurijad on teinud pingsat tööd selle nimel, et leida kuritegude ohvreid. Ülekuulamisel on vähemalt üks noormeestest rääkinud avameelselt väga paljudest räigetest peksmisest ja röövimistest, kuid mingil põhjusel ei ole tänaseni paljud võimalikud kuriteoohvrid politseile avaldust teinud. Selleks, et kurjategijate üle õiglast kohut pidada on aga väga oluline, et iga inimene, kes vägivalla ohvriks on langenud, sellest meile teada annaks,“ rõhutas Pikaro.

Politsei palub kõigil, kes tunnevad fotodel kujutaud noormehed ära ning kellel on nende suhtes pretensioone, anda sellest teada numbril 56 904 272. Samuti palume politseiga võtta ühendust kõigil neil, kellele pildil olevad noormehed on erinevaid esemeid müünud.

 

Полиция задержала двух подозреваемых в совершении разбойных нападений молодых людей

В середине марта полицейские Пыхьяской префектуры задержали двух молодых людей в возрасте 15 и 18 лет, которых есть основание подозревать в совершении нескольких разбойных нападений. Молодые люди, подозреваемые в совершении серьезных преступлений, взяты на время предварительного следствия под стражу.

Согласно подозрениям, молодые люди из Нарвы с начала января и до середины марта этого года в различных местах по Эстонии нападали на случайных людей и отбирали у жертв с применением насилия мобильные телефоны, кошельки и другие ценные вещи. Полиция сейчас выясняет, сколько человек стали жертвами этих молодых людей и какой ущерб был нанесен их преступными действиями.

По словам руководителя службы по борьбе с преступлениями против личности Пыхьяской префектуры Райта Пикаро, молодые люди действовали достаточно жестоко и не осознавали всю серьезность своих действий. „Задержанные молодые люди действовали агрессивно, они применяли в отношении своих жертв насилие, многим причинялись телесные повреждения, жертвы нуждались в медицинской помощи. Зачастую они выбирали своими жертвами людей в состоянии алкогольного опьянения, которые не могли защититься”, – сказал Пикаро.

По информации, имеющейся у следователей, молодые люди совершали разбойные нападения в различных местах Эстонии – как в столице, так и в Вирумаа, и в Южной Эстонии. Один из подозреваемых, 18-летний молодой человек, ранее наказывался в уголовном порядке.

Сейчас полицейские собирают в отношении задержанных молодых людей различные доказательства, на данный момент есть основания подозревать их в совершении до 15 эпизодов преступлений. Но у следователей есть основание полагать, что жертв и преступлений может быть больше.

„Следователи проделали большую работу для того, чтобы разыскать жертв преступлений. На допросе один из молодых людей откровенно рассказал об очень многих жестоких избиениях и разбойных нападениях, но по какой-то причине многие жертвы преступлений не обратились в полицию с заявлением. Для того, чтобы преступники получили в суде справедливое наказание, очень важно, чтобы каждый человек, который стал жертвой насилия со стороны этих людей, сообщил бы полиции об этом”, – подчеркнул Райт Пикаро.

Полиция просит всех, кто узнает изображенных на фото молодых людей, и у кого есть в их отношении претензии, сообщить об этом полиции по телефону 56 904 272. Также просим связаться с полицией и всех, кому эти молодые люди продавали различные вещи.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.