Viienda Eestimaa võimlemispeo “Hingelind” ülevaatused on jõudnud Läänemaale

Eesti Spordiselts Kalev korraldab selle aasta suvel Tallinnas Eestimaa V võimlemispeo “Hingelind”. Iga viie aasta järel toimuv Eestimaa võimlemispidu on üks selle suve suuremaid massiüritusi Eestis, kuhu on kaasatud osalejad ja koostööpartnerid kõikidest maakondadest.

Laupäeval, 16. aprillil on pealavastaja Kersti Kull koos lavastusgrupiga Kullamaal, kus peoks omandatud repertuaari tutvustavad laste, noorte ja daamide võimlemisrühmad. Kavade ülevaatused algavad Kullamaa Keskkoolis kell 11.

Viimased ülevaatused toimuvad 24. aprillil Valga-, Viljandi- ja Jõgevamaal. Selleks ajaks on peo korraldustoimkond teinud tiiru peale kogu Eestimaale ja saanud ülevaate 5000 peole tuleva võimleja ettevalmistusest.

2. juulil osaleb Kalevi keskstaadionil livemuusika saatel kolmel etendusel ca 5000 harrastusvõimlejat 25 000 inimese suuruse auditooriumi ees. Michal Snuniti raamatu “The Soul Bird”ainetel soovib pealavastaja Kersti Kull oma lavastusgrupiga jutustada loo Hingelinnust, kes elab meie sees.

Suure võimlemispeo ettevalmistus on ligi kahe aasta jooksul ühendanud peaaegu 10 000 harrastusvõimlejat ja juhendajat. Live muusikat teeb suurel võimlemispeol ansambel “Vallatud vestid ja sõbrad” ning programmi on kaasatud mitmed tuntud heliloojad ja muusikud nagu Rein Rannap, Sven Lõhmus, Getter Jaani, Mihkel Matiisen, Tanel Padar ja Karl – Erik Taukar. Vahetekstide autor on Aapo Ilves ja neid esitab peol Tallinna Linnateatri näitleja Maiken Schmidt.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.