HÕFFi avafilm: VARJU ALL

Hõffi logo

 VARJU ALL

Reedel kl 19.15

Under the shadow / Jordaania, Suurbritannia, 2016
Rež: Babak Anvari

Euroopa esilinastus

Päris kindlasti ei ole HÕFFi publik kokku puutunud stiilipuhaste ja äärmise maitsekusega tehtud õudusfilmidega Jordaaniast ja seetõttu on meil lavastaja Babak Anvari debüütfilmi „Varju all“ Euroopa esilinastuse üle eriti hea meel.

On aasta 1988 ja Teherani tänavail varitsevad ohud. Inimesed hoiduvad oma kodudesse. Shidehi (suurepärane rollisooritus Narges Rashidilt) mureks ei ole aga mitte tuntav sõjaoht ja igapäevaselt tihenevad linna pommitamised, vaid pooleli jäänud arstiõpingud. Kui tema abikaasa peab rindele minema, jääb naine nende tütre Dorsaga koju, et viimase eest hoolt kanda. Pidevalt peitudes inimestest tühjaks jooksva elamu pommivarjendisse, hakkab Shidehi reaalsusetaju vaikselt hägustuma ning üsna pea selgub, et nad pole siiski majas üksi.

HÕFFi tänavune avafilm on suurepärane üllatus otse Sundance’ilt.

Maria Reinup

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.