Päästeamet: Eestis on tuleohtlik aeg ja lahtise tulega tuleb olla ettevaatlik

Lääne päästekeskus:

Saabuva nädalavahetuse eel kordame üle, et Eestis on välja kuulutatud tuleohtlik aeg. See seab koldevälisele tule tegemisele omad piirid. Tuleohtlikul ajal võib looduses tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades. Metsas liikujatel on lõkke tegemisel ja grillimisel soovitav kasutada riigimetsa majandamise keskuse lõkkekohti, nende asukohad leiab internetilehelt www.rmk.ee.

Avalike lõkkekohtade ja grillimisplatside asukohti võib uurida kohalikust omavalitsusest. Lõkke tegemisel nii metsas, maastikul kui ka koduaias tuleb järgida tuleohutusnõudeid. Tuld võib teha vaid vaikse tuulega ja tähelepanelikult jälgida, et sädemed ei lendaks põlevmaterjalidele. Lahtist tuld ei tohi jätta kunagi järelevalveta, vaid tuleb lasta lõpuni põleda, kustutada veega või summutada näiteks liivaga. Oluline on jälgida, et lõkkest ei saaks alguse kulupõleng. Tuletame meelde, et igasugune kulupõletamine on Eestis aastaringselt keelatud ja karistatav!

Viimaste päevade päästjate väljasõidud:

Saaremaa:

14. aprillil kell 17.10 teatati häirekeskusele põlengust Kuressaares Roo tänaval. Päästjaid ootas ees kahe ruutmeetri suurune põlenguala, süttinud olid kulu ning oksarisu. Tulekahju kustutati kell 17.25.

Raplamaa:

14. aprillil kell 17.38 sai häirekeskus teate tulekahjust Juuru vallas Härgla külas. Sündmuskohal selgus, et põlesid lauavirn ning kännud. Põleng kustutati kell 18.36.

Pärnumaa:

15. aprillil kell 00.30 sai häirekeskus teate korstnapõlengust Vändra vallas Luuri külas. Päästjad kustutasid korstnas põlenud tahma kella 1.23 paiku.

14. aprillil kell 17.39 teatati häirekeskusele kulupõlengust Sauga vallas Pulli külas Koolimaja teel. Päästjad kustutasid lõkkest alguse saanud kulu põlemise kella kuueks.

Järvamaa:

14. aprillil kell 16.20 teatati häirekeskusele kulupõlengust Väätsa vallas Reopalu külas. Päästjad kustutasid tulekahju kella 16.40 paiku, põles umbes 100 ruutmeetrit kulu.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.