Osmussaare saarevahina alustab Rita Koppel

Osmussaar. F: Keskkonnainvesteeringute Keskus.
Osmussaar. F: Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Alates tänasest töötab Osmussaare saarevahina Rita Koppel. Seni saarevahi ametit pidanud Aili Bergström lahkus meie hulgast märtsi lõpus, teatas Lääne maavalitsus.

Rita Koppel on üks viiest Osmussaare püsielanikust. Saarevahi ametiga on ta kokku puutunud kogu saarel elatud aja jooksul, olles abiks oma emale, Aili Bergströmile. Ta on ühtlasi ka SA Osmussaare Fond juhataja ning politsei- ja piirivalveameti vabatahtlik merepäästja.

Saarevahi ülesandeks on väikesaare looduse säilitamise ja selle säästliku kasutamise jälgimine, kaitse alla võetud loomastiku ja taimestiku hoidmise tagamine, muinsuskaitseseaduse, avaliku korra ja heakorraeeskirjade täitmise kontroll jne.

Läänemaal on saarevaht ametis veel Vormsi saarel.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.