Fotod ja videod: Popikoon Prince suri 57 aasta vanusena

Prince: 1958–2016.

Muusikamaailma popikoon Prince suri täna hommikul, teatas CNN. “Pean sügava kurbusega kinnitama, et legendaarne ja ikooniline artist Prince Rogers Nelson suri täna hommikul 57 aasta vanusena oma Paisley Parki residentsis,” ütles Prince’i esindaja Yvette Noel-Schure.

Väljaannet TMZ tsiteerinud Delfi teatas, et artisti eralennuk pidi eelmisel nädalal Illinois’s hädamaandumise tegema, kuna Prince tundis ennast pärast nädalatepikkust gripiga maadlemist kehvasti ning vajas kiiret arstiabi. Enne seda intsidenti oli ta tühistanud tervislikel põhjusel kaks kontserti.

Popstaar viibis haiglas vaid kolm tundi, misjärel arstid ta kodusele ravile lubasid ning järgmisel päeval kinnitas ta kontserdil üles astudes fännidele, et tema tervisega on kõik korras.

Võimsa haardega muusik

Prince on üks enim popmuusikat mõjutanud artiste pärast Michael Jacksonit. Peale tema enda lugude esitajana tunti Prince’i ka kui andekat heliloojat, kes kirjutas muusikat paljudele maailmakuulsatele staaridele. Ise jäi Prince seejuures tagaplaanile.

Prince oli maailma üks tuntumaid multi-instrumentaliste. Pole teada, kui palju pille ta kõrgel tasemel mängida oskas, aga enamiku enda stuudioplaatide instrumentaalosadest mängis ta sisse ise. On väidetud, et oma esimesel albumil mängis ta sisse kõigi 27 instrumendi salvestused. See võib olla liialdus, aga kontsertidel on ta korduvalt tõestanud, et võib kätte võtta ükskõik mis pilli ja teha sellega väikseid imesid.

Prince’i albumeid on müüdud üle 100 miljoni eksemplari. Tal oli oma muusikastuudio, mida peetakse maailma üheks paremaks ja kus on peale tema enda muusikat salvestanud paljud maailma staarid.

Vaata Prince loomingut läbi aegade:

Studio albums

Live albums
Remix albums
Compilation albums
The New Power Generation albums
The NPG Orchestra albums
Madhouse albums
  • 8 (1987)
  • 16 (1987)

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.