Geenius: Uus otsimootor leiab Eesti kohta arhiivide sügavusest imelisi materjale

Modell Katrin Kaasik reklaamimas porgandimahla. Muuseumikogu: Tartumaa Muuseumi fotokogu. Muuseum: Eesti Rahva Muuseum
Modell Katrin Kaasik reklaamimas porgandimahla. Muuseumikogu: Tartumaa Muuseumi fotokogu. Muuseum: Eesti Rahva Muuseum

Tänasest on Eestis avatud uus otsimootor ja portaal E-varamu, mis lühidalt öeldes võimaldab ühest kohast otsida korraga raamatukogudest, muuseumidest ja arhiividest, kirjutab Geenius. Kui see esialgu võib tunduda igav, siis tegelikkuses on E-varamu täielik kullaauk, kust leiab Eesti elu kohta selliseid materjale, mida mujalt internetist on võimatu leida.

E-varamu näol on tegemist erinevaid andmebaase integreeriva, kaasaegsel otsimootoril põhineva portaaliga, mille ambitsioon on teha ühest kohast otsitavaks ja leitavaks kogu see vaimuvara, mida Eestis kogutakse ja säilitatakse digitaalselt.

Praegu on portaalil 11 partnerit. Nende hulgas on Tartu Ülikooli raamatukogu, Tallinna Tehnikaülikooli raamatukogu, Eesti Kirjandusmuuseum, Rahvusraamatukogu, Rahvusarhiiv ja Tallinna Ülikooli Akadeemiline raamatukogu.

Loe pikemalt siit. 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.