Rein Taaramäe annab aru: mägedes purunenud rehvid ja kokkupõrge autoga

taaramäe FB
Rein Taaramäe: F: Facebook.

Tippjalgratturi elu ripub üsna tihti niidi otsas, selgub Katjuša meeskonna rattur Rein Taaramäe kirjeldusest. Taaramäe on lõpetamas Hispaanias Sierra Nevadas pikka treeninglaagrit ja kirjeldab oma Facebooki-lehel läbielatut. Muuhulgas elas ta üle kokkupõrke autoga.

Rein Taaramäe:

“45 päeva Sierra Nevadal saab otsa… 2 kolmenädalast laagrit, mille vahele mahtus nädal Kataloonia velotuuri. Just nii on möödunud minu viimased kaks kuud. Kõrgel 2300 m peal laagerdades. Treeningud on läinud korda, ilmad on päris okeid olnud ja tervis hea. Kõik tundub justkui tehtud olevat. Eks Girol näha ole, kas tehtud töödelt ka vilju suudan lõigata.

Nüüd, 24.04 pühapäeval algab võistluskarusell Liege-Bastogne-Liege klassikuga ning kaks päeva hiljem stardin Šveitsis Romandia velotuuril ja siis 5päeva hilem Itaalia velotuuril. Tuleb üli põnev võistluskuu! 

Üks pilt ütleb, aga rohkem kui sõnad. Siin siis laagri jooksul kogunenud päikeseloojangud, ilma kontrastid, lõunapausid treningutes, Granadast leidsin bussi kuhu oli peale kleebitud suur pilt MINUST, ratta remontimine, erinevad treeningkaaslased…

Mõned faktid minu laagritest ja harjumustest:

Äratus kella ei pane! Esiteks läheb raadiost peale Skyplusi hommikumöla… Hommikul alati kohvi ja puder!

Trenni võtan alati kaasa ise tehtud võileivakese moosi ja singi juustuga, banaani, proteiinibatooni, spordijooki ja lisapulbrit uute pudelite jaoks. 7h trenni jooksul läheb 5-6l spordijooki. Trenn algab tavaliselt 11.00

Trenni alguses toimub mäest alla sööst, max kiirus tõuseb 90km/h ringi, laskumise pikkus 26km…

Kui treening on üle 4h siis tuleb 1:30h-2h enne treeningu lõppu söögipaus kuskil. Tavaliselt läheb kaks kohvi suhkruga ja KitKati šokolaadi. See kombo töötab nagu mingi dopingulaadne värk. Boost on garanteeritud. Trenni lõpp kulgeb ülesmäge 26km.

Pärast treeningut väike proteiini sheik mandlipiimaga ja midagi magusat (kui trenn on üle 4h). Lõunasööki ei tee, tavaliselt jõuan trennist 17-19h ajal. Seega ainult õhtusöök – pasta, liha, juurvilju… 20.00h AK, Sport Sport… 22h Vaataks ühe filmi…Netflix.com 00:00 Zzzzzz….

Elan nagu kolumblane siin mäe otsas…. 3xläks trennis rehv puru, 1x kukkusin (täitsa uus stiil, üle auto kapoti, juhil oli küll topelt pidev joon ja no suunatuld siin üldse ei tunnistata. nii see vasak pööre tehti. Mina olin just autost mööda tuhisemas. õnnetuste eest pole me kuskil ühiskonnas kaitstud), 8x treenisin TT rattaga, kõige kõrgem punkt 2600m, max tõusumeetreid 4923m, pikim tõus 36km, suurim keskmine watt 6h jooksul 299w, 30min jooksul 398w, 1min jooksul 514w, 10min 442w, max pulss 168L, pikim treening 7h11min, 1 puhkepäev…

Head algavat rattakevadet kõigile! Soovitan kindlasti 23.04 Haaslava rattarallit! Sõit pole raske ja pikk, ideaalne avastardiks!
Temposari.ee uus eraldistardi sari KÕIGILE, pole midagi ega kedagi karta. Tuled ja sõidad omas tempos, oma võimetel…”

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.