Suri Eesti rocki üks alustalasid Andrus Vaht – kuula raadiosaadet kunagise esitrummariga

Andrus Vaht (vasakul) ja raadiosaate autor Toomas Ait 2014. aasta 18. septembril Haapsalu jahtklubis. F: erakogu.
Andrus Vaht (vasakul) ja raadiosaate autor Toomas Ait 2014. aasta 18. septembril Haapsalu jahtklubis. F: erakogu.

Täna öösel suri Ruja algkoosseisu kuulunud endine Eesti esitrummar Andrus Vaht, teatas Delfi. Vaht mängis trumme ansamblis aastatel 1971-1980. Rujas klahvpille mänginud legendaarne helilooja Rein Rannap kinnitas infot pikaaegse bändikaaslase lahkumise kohta.

Vaht mängis Rujas löökriistu alates ansambli loomisest 1971. aastal kuni aastani 1980. Ta oli selle asutajaliige. Muusik lahkus Eestist 1990. aastal Rootsi, kus ta töötas muusikaõppejõuna. Tema kodu oli Norrköpingis.

Andrus Vaht lõpetas Tallinna lastemuusikakooli viiuli erialal ning Georg Otsa muusikakooli ja Tallinna konservatooriumi löökriistade erialal. Ta mängis Eesti Riiklikus Sümfooniaorkestris, ansamblites Kaseke, Mess ja VSP Projekt, Helmut Aniko ansamblis, Lembit Saarsalu kvartetis ning ansamblites Hõim, Mess, In Spe, Levimo ja Agrofon.

Läänemaa mees Toomas Ait tegi temaga raadiosaate 2014. aastal ja see oli esimest korda eetris Raadio Kadis ja Raadio Manias 18. septembril. Täna saab seda taas kuulata Raadio Manias kordusena kell 18 ja ka siin, Läänlase lehel.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.