Täna hommikul algavad liiklustalgud – politsei mõõdab kiirust

Täna hommikust homse hommikuni toimuvad liiklustalgud, kus politseinikud jälgivad piirkiirusest kinni pidamist inimeste soovitud kohtades.

Politsei- ja Piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo sõnul võiks talgud panna inimesed liiklusturvalisuse peale mõtlema ning ka ise tähelepanelikumalt liiklema. „Piirkiirust jälgime igapäevaselt, kuid täna teevad politseinikud tööd inimeste pakutud kohtades,“ rääkis Loigo.

Liiklustalgute ettevalmistusena kogus politsei nädala jooksul kaardirakenduse kaudu ettepanekuid kohtadest, kus on probleeme kiiruseületajatega. „Enamik ettepanekute tegijatest tunneb siirast muret oma kodukandi liikluse või igapäevase liikumismarsruudi ohutuse pärast. Talgutega saame näidata, millistes kohtades ja kui paljusid inimesi hoolimatute liiklejate käitumine häirib. Oleme täna seal, kuhu meid oodatakse,“ rääkis Loigo.

Kokku laekus liiklustalgutele üle 1200 ettepaneku. Kõige rohkem tähelepanekuid tuli Põhja prefektuuri politseinikele – enam kui pooled ettepanekud on tehtud Harjumaa kohta. Tartumaa kohta tehti enam kui 200 ning Pärnu ja Ida-Viru maakonnas üle poolesaja tähelepaneku. Linnadest märgiti Tallinnas ligi 400 probleemset paika ning Tartus on neid veidi alla saja.

Probleemsete kohtadena märkisid inimesed liiklustalgu kaardile nii asulasiseseid kui ka -väliseid paiku, jalakäijaterohkeid bussipeatusi ja õuealasid ning maanteelõike, kus piirkiirusest kinni ei peeta.

Talgute järgselt saavad inimesed sellel ööpäeval tehtud politseitööst ülevaate samast kaardirakendusest, kuhu ettepanekuid koguti.

Tänavused liiklustalgud on Euroopa liikluspolitseinikke ühendava võrgustiku TISPOL-i kiiruseületajatele keskenduva nädala üks osa ning talgud toimuvad kogu Euroopas. Infot talgupäeval toimuvast saab Politsei- ja Piirivalveameti Facebooki lehe kaudu, kuhu on ligipääs ka inimestel, kellele sotsiaalmeedias kontot ei ole.

Piirkiirusest kinni pidamisele keskendub ka 25. aprillil algav Maanteeameti kampaania “Ole inimene! Jälgi piirkiirust.“.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.