Suri Ultima Thule esimene soolokitarrist Vjatšeslav Kobrin

Vjatšeslav Kobrin: F: www.discogs.com.
Vjatšeslav Kobrin: F: www.discogs.com.

Rockbändi Ultima Thule esimesse koosseisu kuulunud meisterlik soolokitarrist Vjatšeslav “Slavka” Kobrin suri, vahendas Delfi. Haapsalu publik sai Kobrini pillimänguoskust nautida viimati 2012. aastal Augustibluusil.

Kobrin elas viimastel aastatel Costa Rical ja enne seda pikalt Kanadas, kuhu ta sattus 1990. aastal Ultima Thule kontserttuuril ning otsustaski sinna jääda. Sellest hoolimata hoidis ta siinsel muusikaelul silma peal ja käis regulaarselt Eestis ka esinemas, pidades katkematut sidet nii vanema kui ka noorema generatsiooni muusikutega.

Oma tee siia leidis Kobrin tänu Gunnar Grapsile, kes ta Tšerepovetsist Eestisse kutsus — nii teataksegi Slavkat Grapsi Magnetic Bandist, Jaak Joala saatebändist Lainer ja Kobrin Blues Bandist, millest omakorda kasvas välja Ultima Thule. Nagu Mihkel Raud teda tabavalt oma raamatus “Musta pori näkku” kirjeldas, mängis Slavka kõik kohalikud kitarristid Jimi Hendrixina laua alla.

Kobrin sündis 11. aprillil 1958 Venemaal Vologda oblastis Tšerepovetsis.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.