Erakordseid teadmisi näidanud Haapsalu Viskiklubi võitis viskitundmise meistrivõistlused

 

Haapsalu viskiklubi diplom

Eile Šoti klubis peetud Eesti lahtised meistrivõistlused viskitundmises võitis Haapsalu Viskiklubi, kes vapustas teenekat žüriid nii tugevate teadmiste kui ka maitsemeeltega, vahendas Postimees. (Vaata Postimehest galeriid!)

Tänavu võttis meistrivõistlustest osa rekordarv meeskondi, kellest tugevaimaks tunnustati viski asjatundjaid Haapsalust. Kümme meeskonda üle Eesti panid proovile nii oma teoreetilised teadmised viskist kui ka maitsemeelte täpsuse.

“Parimaks nii teoorias kui ka praktikas osutus Haapsalu Viskiklubi, kes lükkas troonilt teeneka – koguni viiekordse – Eesti meistri Põltsamaa Viskiklubi. Haapsalu viskientusiastide edu taga on nii tugevad teoreetilised teadmised kui ka hea praktiline oskus ja degusteerimisvõimed,” ütles võistluse korraldaja Šoti klubi liikme Mari Mandre.

Haapsalu Viskiklubi kolmeliikmelises võistkonnas oli Alari Engman, Kaupo Kasemaa ja Jaanus Kalm.

Viskitundmise võistlus koosneb kaheksast teoreetilisest küsimusest viski tootmispiirkondade ja -kultuuri kohta ning kaheksast praktilisest küsimusest, mis eeldavad erinevate väärtviskide tundmist pimedegusteerimise kaudu.

Haapsalu Viskiklubi loodi kahe aasta eest. Klubi loomist inspireeris Šoti päevade viskitundmise võistlus. “Meil tekkis tunne, et kuna võistlus tuli hoovi peale, peaks osa võtma,” rääkis mullu viskiklubi liige Martin Schwindt Läänlasele. “Panime kolmese pundi kokku ja osalesime. Saime vist viienda koha üheksa hulgas, igal juhul esimesel korral päris viimased ei olnud. Siis tekkis tunne, et peaks klubina jätkama.”

Igal koosviibimisel tutvustab üks klubiliige konkreetseid marke, mida on enne tundma õppinud. “Siis mekime neid, kirjutame hindamislehtedele, mis tundsime, võrdleme teistega. Peame siseblogi,” kirjeldas Schwindt klubi tegevust.

 

 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.