Läänemaa JK Haapsalu alistas kodupubliku toel Pärnu JK Poseidoni 2:0

Haapsalu tiim. F: Jako Kariste.
Haapsalu tiim. F: Jako Kariste.

Hoolimata vihmasajust, tuulest ja lörtsist, mis mängu tabasid, oli pühapäeva pärastlõunal pealtvaatajaid platsi kõrvale kogunenud 70-80. Mäng möödus valdavalt Läänemaa kontrolli all ning vastasele palju võimalusi ei antud, mida iseloomustab ka tehtud pealelöökide arv 28:4 Läänemaale.

Avavärav sündis juba 4. minutil, kui Poseidoni väravavaht Nils Grün pillas Artur Matto madalalt antud nurgalöögi. Lahtise palli suunas Bert Rotberg Martin Salfi vasakule jalale ning ründaja saatis palli seitsmelt meetrilt väravasse.

Kõige lähedamale teisele väravale esimesel poolajal jõudsid Aare Avila tugeva löögiga karistusala äärelt ning Andres Proosväli, kes terava nurga alt palli napilt tagapostist mööda lõi.

Teisel poolajal tekkis Läänemaal võimalusi veelgi, kuid kas päästis Poseidoni puurilukk või olid läänlased ise ebatäpsed. 58. minutil aga tehti Andres Proosvälja vastu viga Poseidoni karistusalas ning väljakukohtunik Urmo Visnapuu määras võõrustajatele penalti. Penalti realiseeris külmanärviliselt Martin Salf, kelle jaoks oli tegu neljanda väravaga kolmest mängust.

Teise poolaja parim võimalus langes taas Proosväljale, kuid noore ääreründaja ebaõnn värava ees jätkus. Pärast kahe kaitsja vastu võitlusest tugevamana välja tulles tõrjus esimese löögi väravavaht ning tagasi põrkunud palli saatis Proosväli taaskord napilt postist mööda.

Märkimata ei saa jätta ka Läänemaa JK Haapsalu kõige tulisemate poolehoidjate rühmitust Haapsalu Leegionit, kes terve mängu vältel meeskonnale valjuhäälselt kaasa elas.

Läänemaa JK Haapsalu mängis koosseisus: Hendrik Siht; Aare Avila, Bert Rotberg, Talis Tamm, Aleksei Saveljev; Artur Matto, Kristo Enn, Leonid Bragin, Karmo Einmann; Martin Salf, Andres Proosväli. Vahetusest sekkusid Kaarel Koel, Rivo Reinsalu, Morten Saar ja Kris-Sten Toom.

Statistika:

Pealelöögid: 28-4
– raamide vahele: 10-0
– blokeeritud: 6-1
– mööda: 12-3

Vead: 15-11
Kollased kaardid: 1-1
Nurgalöögid: 9-2
Suluseisud: 2-1

Läänemaa JK Haapsalu järgmine liigamäng on juba tuleval reedel, 29. aprillil, kui sõidetakse külla Raplamaa JK-le. Kohtumine algab kell 19 ning toimub Raplamaa ühisgümnaasiumi staadionil.

Bert Rotberg

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.