Lihulas arutatakse seminaril, millist kasu saab kaitsealuse maa omanik

Täna Lihula mõisas peetaval seminaril räägitakse looduskaitseseadusest ning arutletakse, millist kasu kaitsealusel maal paikneva kinnistu omanik saada võiks, teatas Lääne maavalitsus.

Läänemaa on üks kaitstumaid maakondi kogu Eestis. Siinsed maaomanikud puutuvad majandustegevuse käigus rohkemal või vähemal määral kokku kaitsealadega. Paraku tekitavad looduskaitseseadus ning majandustegevuse lubamine looduskaitsealadel aga segadust. Tänasel seminaril räägitaksegi looduskaitseseadusest ning sellest, mida annab läänlastele kaitstud loodus.

Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni juhataja Kaja Lotman räägib enda kogemustest looduskaitse vallas ning Merle Kurise MTÜ Balti Keskkonnafoorumist toob näiteid, kuidas mujal Euroopas kasutatakse looduslikke rohumaid majandusliku tulu teenimiseks.

Tõnu Teesaar jagab Lihula katlamaja positiivset kogemust rohumassi kütmisel.

Lääne maavalitsuse ja Europe Direct teabekeskus Läänemaa korraldatud seminaril osaleb ka keskkonnaminister Marko Pomerants. Päeva lõpus arutletakse koos keskkonnaministriga, kuhu suunas Läänemaa liigub ning mis peaks olema edasised tegevused, et inimesed ei pelgaks looduskaitsealasid vaid oskaksid nendest tulu lõigata.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.