Pommigrupile teatati kahest leiust

22. aprillil said pommigrupi demineerijad väljakutse Järvamaale Roosna-Alliku valda Kirisaare külla, kust oli leitud mürsk sütikuga. Leiukohas selgus, et tegemist oli vene päritolu 76 mm fugassmürsuga, mida ei olnud välja tulistatud. Mürsk hävitati hävituskohas. 76 mm Vene fugassmĀrsk

24. aprillil said demineerijad väljakutse Pärnumaale Koonga valda, kus ehitustööde käigus leiti pinnasest lõhkekeha sarnane ese. Sündmuskohal selgus, et leiuks osutus miinipildujamiin.

Õnneks puudus miinil sütik ja miin oli seest tühi, ilma lõhkeaineta. Kuna leid ei sisaldanud lõhkematerjali, siis ei olnud vaja seda hävitada. Demineerijad võtsid leiu kaasa, et vältida edaspidi samale esemele väljakutseid.

Prn_miinipildujamiin_

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.