Lauri Luik oli Zürichi maratonil kiireim eestlane

Lauri Luik Haapsalu staadionil. F: Arvo Tarmula.
Lauri Luik Haapsalu staadionil. F: Arvo Tarmula.

Pühapäeval Šveitsis peetud 14. Zürichi maratonil oli kiireim eestlane Haapsalust pärit Riigikogu liige Lauri Luik ajaga 2:49,49, mis tagas üldarvestuses 55. koha.

Maratonist võttis osa rekordarv jooksjaid – kokku üle 8800 inimese. Maratoni võitis jaapanlane Yuki Kawauchi ajaga 2:12,03 ning naistest šveitslanna Danieal Aeschbacher ajaga 2:47,39.

Eestlastest saavutas teise koha Valli Pärtel ajaga 3:36,52. Kokku oli võistlemas viis eestlast.

“Arvestades üsna kehvasid ilmastikuolusid, võib etteastega üldjoontes siiski rahule jääda, mis sest, et isiklik rekord jäi sel korral ca 30 sekundi kaugusele. Poolmaratoni ajaks kujunes 1:25, mis oli oodatust märksa tagasihoidlikum. Esimest korda elus õnnestus maratoni teine pool minuti võrra kiiremini joosta,” rääkis parlamendiliikmete maratoni maailmameister Lauri Luik.

“Kui ilmateade näitas veel eelmisel õhtul 7-8 soojakraadi ning vahelduvat pilvisust, siis võistluspäeva hommikuks olid ilmataadil hoopis teised plaanid. Väljas oli ca 3 soojakraadi ning esimese poole distantsist sadas tihedat lörtsi ja hiljem vihma.”

“Suur osa energiast läks külmaga võitlemisele. Hea, et sai vahetult enne starti otsustatud pikkade käistega särgi kasuks, muidu oleks päris ära külmunud. Niigi oli keeruline spordigeeli taskust kätte saada, kuna käed olid külmast krampis,” rääkis Luik.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.