Homme läheb senisest pisut soojemaks

Screen Shot 2016-04-27 at 7.32.59

Ilmateenistuse teatel on tänane päev valdavalt sajuta, kuid üksik vihmahoog on võimalik. Tuul nõrgeneb keskpäevaks ja pöördub lõunakaarde, õhtul idakaarde ning uuesti pisut tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0..+5, päeval sisemaal 10..14, meretuulega rannikul kuni 8°C.

Neljapäeval (28.04.) laieneb üle Läänemere lõunavete madalrõhkkond, Venemaa põhjaalade kohal tugevneb aga kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimail kandub kaguvoolus soojem õhumass Eesti kohale. Öö on selgem ja sajuta. Päevaks lisandub pilvi ja õhtupoolikul sajab siin-seal vihma. Idakaare tuul tugevneb, põhjarannikul on puhanguid 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel +1..+6, päeval 12..16, meretuulega rannikul kuni 8°C.

Reede (29.04.) öösel on madalrõhuvööndi mõju tugevam ja saju tõenäosus on võrdlemisi suur. Kagutuul on tugevam eelkõige põhjarannikul, kus puhanguid võib 14 m/s olla. Päevaks õhurõhk tõuseb ja suuremat sadu ei tule, üksnes Virumaal on vihma võimalus suurem. Tuul vaibub ja on muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel +2..+7, päeval 10..13, meretuulega rannikul ja ka sajupilvede all jäävad maksimumid 7..8°C piiresse.

Laupäeval (30.04.) on tugevam põhjapoolse kõrgrõhkkonna mõju. Öö on sajuta ja selgem ning jahe – õhutemperatuur langeb -1..+4°C-ni. Päeval on mandril üksikutes kohtades sajuhooge. Tuul on nõrk ja valdavalt põhjakaarest. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval 10..14°C, meretuulega rannikul on jahedam.

Pühapäeva (1.05.) öö ja hommikupoolik on enamasti sajuta. Päeval peale muutub kõrgemal atmosfääris madalrõhkkond mõjusamaks, soodustab rünksajupilvede arengut ja sajuhoogude tõenäosus on taas suurem (~50%). Puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, päeval 11..15, meretuulega rannikul kuni 8°C.

Esmaspäeval (2.05.) suureneb lõuna poolt läheneva madalrõhuvööndi mõju ja saju võimalus on võrdlemisi suur. Tuul on nõrk ja valdavalt põhjakaarest. Õhutemperatuur tõuseb 10..14°C-ni, meretuulega rannikul on jahedam.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.