Läänemaa JK Haapsalu kaotas Raplamaa JK-le 0:1

F: Annabel Jäär.
F: Annabel Jäär.

Läänemaa JK Haapsalu võttis Raplas vastu hooaja esimese kaotuse, kui 0:1 jäädi alla tiitlipretendentidele Raplamaa JK-le.

Varakevadisel murul peetud kohtumine väga palju kvaliteeti ei pakkunud, kuid paremad võimalused esinesid võõrustajatel.

Juba kolmandal minutil tabas Läänemaad suur tagasilöök, kui vigastada sai meeskonna kapten Aare Avila ning pidi seetõttu mängu pooleli jätma.

Raplamaa tegi esimesel poolajal kokku 7 pealelööki Läänemaa 0 vastu ning ainus löök raamide vahele sooritati 17. minutil, kust sündis ka värav.

Ründaja Teet Kallaste leidis sööduga vasakult äärelt tõusnud äärekaitjsa Kalev Kungla, kelle pealelöök blokeeriti. Blokist põrkus pall aga otse Kaupo Kantsiku jala peale, kes suutis sooritada umbes 10 meetri kauguselt õrna pealelöögi, mis üle Hendrik Sihi käte põrkus ja väravas maandus – 1:0 Raplamaale.

Teisel poolajal sai Läänemaa rohkem mängu sisse, kuid sellest hoolimata Raplamaa väravale suurt ohtu ei suudetud valmistada. Taaskord domineeris pealelöökide arvu poolest Raplamaa.

60. minutil tabas karistuslöögist väga terava nurga alt Läänemaa värava latti Teet Kallaste.

Kaks minutit hiljem võeti Raplamaalt ebaõiglaselt ära 2:0 värav (olukord fotol), kui Leonid Bragini ebaõnnestunud söödust pääses Sihiga üks-ühele Raplamaa ründaja, kes palli edukalt värava alla nurka saatis. Ründaja oli söödu hetkel suluseisu positsioonil ning kohtunikele jäi ilmselt mulje, et söödu andja oli Raplamaa mängija ning seetõttu fikseeriti antud olukorrast suluseis ning väravat ei loetud.

Kõige lähedamale jõudisd läänlased väravale 71. minutil, kui Raplamaa väravavaht Bert Rotbergi peaga löögi hüppega nurgalöögiks tõrjus.

Läänemaa pressis kuni mängu lõpuni, kuid pealelöökideni ei suudetud jõuda. Teisel pool pääses korra ka Raplamaa mängija Sihiga üks-ühele, kuid Siht oli oma ülesannete kõrgusel ning tõrjus edukalt vastase pealelöögi.

Läänemaa JK Haapsalu alustas järgmises koosseisus: Hendrik Siht, Aare Avila, Jako Kariste, Bert Rotberg, Aleksei Saveljev, Kristo Enn, Leonid Bragin, Talis Tamm, Andres Proosväli, Martin Salf ja Karmo Einmann. Vahetusest sekkusid Artur Matto, Kaarel Koel ja Morten Saar.

Läänemaa JK Haapsalu järgmine mäng toimub juba esmaspäeval, 2. mail kui sõidetakse külla järgmisele Raplamaa meeskonnale JK Rapla Lokomotiiv/Atlile, kellega mängitakse Väikese karika 1/32 finaalis. Kohtumine toimub Lelle staadionil algusega kell 18:30.

Järgmine liigamäng toimub tulevasel laupäeval, 7. mail algusega kell 18 Haapsalu kunstmuruväljakul, kus võõrustatakse FC Lellet.

Bert Rotberg

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.