Video: Loomakaitsja võttis Haapsalus omaniku käest ära väärkoheldud koera

Loomakaitsja Heiki Valner viis eile Haapsalust omaniku juurest ära koera, kes oli alatoidetud, hoolitsemata ja parasiite täis.

Heiki Valner Facebookis:

“Kas olete ka tähele pannud, et teinekord on asjad seotud ja nagu ette määratud. Täna näiteks ei leidnud ma sellele kiisule hoiukodu, kes automootori vahel viga sai. Läänemaa varjupaigas lubati ta eest aga mõned päevad hoolitseda ja sestap keerasin masina kohe pärast kliinikust kassi kätte saamist Haapsalu poole. Võrratu loom ja talus autosõitu imehästi, mitte nagu minu Evka, kes oma kräunumisega hulluks ajab.

Varjupaiga inimesed rääkisid aga juba telefonis mulle, et sealkandis elab üks koer, kelle eest ei hoolitseta. Nad käinud hommikul ka omanikuga rääkimas, aga see saatis nad viisakalt öeldes pikalt ning vastas, et koeraga on kõik korras. Ukse vahelt nad siiski vaest kutsut nägid ja korras polnud ta nüüd küll teps mitte! Lõpuks pidasid nad targemaks siiski tühjade kätega jalga lasta, sest tüüp pidi ka veidi vägivaldne olema.

Kui ma juba Haapsalus olin, siis otsustasin ka ise olukorrale pilgu peale visata. Peab ju naisi aitama kui mure nii suur on. Nagu selgus, siis koer on enamus aega üksi ja peremees käib vaid vahest külas, kui tal on vaja aiamaal kõpitseda. Ma pole neist tüüpidest eales aru saan, kes koeri kuskile põllu peale mingeid müüre või palke valvama võtavad. Mida need koerad ka valvavad? Ja ikka jube kurb eluke on neil, sest nad tahavad ju koos inimesega olla!

Lühidalt öeldes ei kannatunud kriitikat ei see prügisse uppuv uberik, ega ka koera tervislik seisund. Tõttöelda ma pole sellist „vilti“ mitte kunagi näinud – kuidas see loom üldse lamada ja elada sai? Karvade seest ei saanud õieti aru, aga ühes silmas tundus ka mingi viga olema. Ja ta oli kõhn, kuigi karvade seest ei saa aru, aga oma 8-10 kilo peaks ta nüüd küll rohkem kaaluma. Nii ma pkuksin. Kuigi ta vapralt haukus, siis kartlik oli ta siiski ka – nii kui kõvemat häält tegin, siis tõmbas kohe maadligi või jooksis eemale. See võib olla märk sellest, et peremees on tõesti karmi käega. Veel ta niutsus imelikult, justkui oleks kuskilt valus.

Seadus ütleb, et looma ei tohi abitusse seisundisse jätta ja mis kuradi loomakaitsja ma oleks, kui ma ta sinna virelema oleksin jätnud? Eks ole? Sestap tõstsime ta kambakesi masina peale. Vaene loom – ta polnud ju õieti inimestki näinud, autost rääkimata ja siis ta mul ulgus ja klähvis seal. Õnneks mitte väga kaua. Ma hoidsin küll pilku pidevalt tahavaatepeeglis, sest pelgasin, et närvis koer võib rünnata.

Õnneks laabus kõik hästi ja toimetasin ta veel südaööl Loomade Kiirabikliinikusse. Enne oli mul asi mõistagi kokku lepitud. Esmane vaatus tuvastas, et ta on liiga kerge ehk siis puha näljane. Lisaks oli tal palavik ja seal vildistunud karvade sees elutsesid kõik tuntud ja tundmatud parasiidid. Ei hakka siin kõiki hädasid üles loetlema, aga keda huvitab, siis homme juba saate seda krimi24 lehel oma silmaga kaeda. Kliinikusse jääb see „karvik“vähemalt homme õhtuni ja läbib põhjalikud uuringud.

Esmaspäeval kohtun omanikuga ja sõltuvalt sellest otsustan, kas teeme avalduse politseisse või mitte. Kui tüüp lubab rohkem loomi mitte võtta ja sellest kutsast loobub, siis ehk ei hakkagi jändama kuna ka tal endal mingid jamad tervisega. Kui aga vennike lööb näpud püsti ja kukub kirema, siis lähme kohtusse. Selge on see, et seda koera ta rohkem ei näe!

Sai abi kiisu ja tänu temale sai abi ka üks õnnetu kutsu. Äge värk ju! Nüüd pean aga taas heade inimeste abi paluma, sest muidu jääme jänni.

Me tahame ja saame neid õnnetuid loomi aidata küll, aga vajame teie abi vähemalt transpordi- ja ravirahade katmiseks. Annetusi ootame nagu ikka Eestimaa Loomakaitse Liidu kontole Swedpankis: EE742200221052074915
Selgitusse palume lisada „Karviku ravikulud“

Mina, loomakaitse liit ja „karvik“ tänavad.

Panen varsti selle loo ka blogisse ja seal saate näha ka fotosid, mis palju paremini toovad esile selle meeleheitliku olukorra. Usun, et ka teie pole nii hooldamata karvastikku varem näinud. Ja jagage sõbrad, jagage, see on ainult kasuks.”

 

One Response to "Video: Loomakaitsja võttis Haapsalus omaniku käest ära väärkoheldud koera"

  1. nurme   30. apr. 2016 at 12:55

    Linnast cirka 14 kilti on maanteest mitte kaugel koerakutsikalaip noorte mändide alla vedelema jäetud.

    Vasta

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.