Eesti Post annab välja temaatilise postmargi Ants Laikmaast

626_Ants_Laikmaa_fdc

Ants Laikmaa 150. sünniaastapäevale pühendatud mark koos esimese päeva ümbriku ja templiga tulevad Haapsalu postkontoris ja Laikmaa muuseumis müüki Laikmaa sünnipäeval, 5. mail.

Seoses Ants Laikmaa 150. sünniaastapäevaga esitas Sihtasutus Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid Eesti Posti emissioonikomisjonile ettepaneku jäädvustada Ants Laikmaa mälestus temaatilise postmargi väljaandmisega. Komisjon toetas ettepanekut ning koos margiga ilmub 5. mail müüki ka esimese päeva ümbrik ja kasutusel on esimese päeva tempel. Margi on kujundanud kunstnik Lembit Lõhmus.

626_Ants_Laikmaa_mark

Sihtasutuse Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juhataja Anton Pärna sõnul sai taotlus koostatud aegsasti. „Esitasime Eesti Postile ettepaneku juba eelmise aasta veebruaris. Tahtsime olla kindlad, et Ants Laikmaa kui eesti ühe tuntuima vanema põlvkonna kunstniku ja kultuuritegelase mälestus oleks väärikalt jäädvustatud.“

5. mail on tempel kuni kella 13:00 Haapsalu postkontoris ja sealt edasi viiakse see Ants Laikmaa juubelisündmuse tähistamisele Laikmaa muuseumisse.

Ants Laikmaa (5. mai 1866 Araste – 19. november 1942 Taebla) oli Eesti kunstiajaloo kirevamaid isiksusi, tuntud kui portretist ja maastikumaalija, kelle lemmiktehnikaks kujunes pastell.

Laikmaa rajas oma kodu 1917. aastal ostetud Tammiku talu maadele Kadarpiku külla. 1932. aastal sulges ta Tallinnas ateljeekooli ja kolis Läänemaale. Selleks ajaks oli valminud Eestis ainulaadne rahvusromantilises stiilis kunstniku maja, kuhu 1955. aastal loodi tänaseni toimiv kunstniku muuseum.

Ants Laikmaa viimne puhkepaik asub tema enda rajatud 7 ha suuruses pargis. 1956. aastal tähistati see skulptor Juhan Raudsepa valmistatud hauasambaga.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.