HÕFFi filme vaadati rekordiliselt 3680 korral

HÕFFi avamine 2016IMG_6652

11. korda toimunud Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival murdis oma eelmisel aastal püstitatud publikurekordi (3500), kogudes tänavu 3680 külastust. Festival meelitas sel korral vaatajaid lisaks Eesti eri paikadele ka Suurbritanniast ja Soomest.

HÕFFil näidati tänavu 23 täispikka ja 18 lühifilmi. Kahel täispikal filmil – avafilmil “Varju all” (Jordaania-Suubritannia) ja “Johnny Frank Garretti viimane sõna” (USA) olid Euroopa esilinastused.

Publik hääletas oma lemmikfilmiks seekord prantsuse friigikomöödia “Ülima seksi otsingul”. Võidufilmile järgnesid populaarsuselt põhiprogrammis linastunud “Green Room” ja “Baskin”.

HÕFFi fookuses oli tänavu legendaarse tšehhi fantaasiakino pioneeri ja animaatori Karel Zemani looming. Zemani postuumselt pälvitud elutööpreemiat oli vastu võtmas Prahas asuva Karel Zemani muuseumi asutaja Marcel Kral.

Méliès lühifilmide võistlusprogrammi auhinna Hõbedase Mélièsi (Méliès d’Argent) võitis film nimega “Must karu” (Prantsusmaa, Belgia, 2015), mille režissöörideks on Mèryl Fortunat-Rossi ja Xavier Seron. Žüriiliikme Can Evrenoli sõnul võitis film tänu oma lihtsusele ja ootamatule vägivallale. Film pääseb edasi lõppvooru Euroopa fantaasiafilmide festivalide föderatsiooni aastalõpu galale, kus ta hakkab koos teiste föderatsiooni kuuluvate liikmesfestivalide analoogsete programmide võidufilmidega Kuldse Mélièsi nimel võistlema. Žüriisse kuulusid Simon Rumley, Can Evrenol ning Timo Diener.

Heliose Kirjastusega koostöös toimunu Horrostöri õudusjutuvõistluse võitis Janar Saaron jutuga “Reiverid”. Žüriisse kuulusid Peeter Helme, Helmut Jänes, Mihkel Seeder ja Joel Jans (ehk Metsavana).

 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.