Läänemaa JK Haapsalu võitis võõrsil 7:2 ning pääses Väikese karika 1/16 finaali

Foto: Oliver Tsupsman.
Foto: Oliver Tsupsman.

Läänemaa JK Haapsalu kohtus eile õhtul Lelles JK Rapla Lokomotiiv/Atliga, kes liigajalgpalli mängib Rahvaliigas. Hoolimata näiliselt kaks korda madalamast liigaastmest, suutis Rapla meeskond läänlasi pisut üllatada.

Nagu ikka, pakkus ka varakevadine muruväljak mõningaid üksikuid ebastandartseid pallipõrkeid, kuid see käib kõik jalgpalli madalamate liigade juurde.

Läänemaal kulus tükk aega enne kui suudeti väravatearve avada. Alles 26. minutil lõpetati igati soliidne rünnak, mis päädis äärelt sisselõikamise ning madala tsenderdusega Kristo Enni poolt, mille ei keegi muu kui aprillikuu parimaks valtud Martin Salf väravasse toimetas – 0:1 külalistele.

Viis minutit hiljem pääses Rapla kaitseliini taha Talis Tamme söödust Andres Proosväli, kes külma närvi hoidis ning mänguvahendi väravasse toimetas – 0:2.

Juba kaks minutit hiljem purjetas 17-aastane keskpoolkaitsja Kriso Enn üksinda pea tervest Rapla meeskonnast läbi ning saatis karistusalasse jõudes mänguvahendi värava alla nurka – Kristo Ennu esimene värav Läänemaa JK särgis ning tablool numbrid 0:3.

35. minutil said võõrustajad mängu tagasi. Pikk pall keskjoone lähistelt saadeti otse Läänemaa karistusalasse. Noor puurilukk Siim Pikkaro aga arvestas palli lendu valesti ning lasi ebaõnnestunult pallil üle enda lennata ja otse väravasse – 1:3. Värava autoriks Janno Artov.

Hetk enne avapoolaja lõpuvilet löödi seisuks 2:3 kui Läänemaa mängijad keskväljal uinusid ning kaitseliin pika palliga toime ei tulnud. Sel korral sai jala valgeks Tenver Ilistom.

Teisel poolajal läänlased sarnaseid eksimusi enam endale ei lubanud ning jätkati vaid ühes suunas väravate löömisega.

64. minutil pääses Andres Proosväli taas kaitseliini seljataha Talis Tamme söödust ning taaskord hoidis Tallinna FC Flora U19 meeskonnast laenul olev mängija külma närvi, kui saatis palli terava nurga alt väravasse – 2:4.

Kuus minutit hiljem jäeti karistusalas täiesti markeerimata Martin Salf, kes Talis Tamme karistuslöögist antud tsenderduse suurepäraselt peaga värava tahanurka lõi – 2:5.

Kaheksa minutit enne kohtumise lõppu suurendas läänlaste eduseisu keskkaitsja Jako Kariste suurepärase karistuslöögiga, mis ei andnud Rapla puurilukule mingit võimalust – 2:6.

Mängule pani punkti Martin Salf oma kolmanda väravaga, kui Andres Proosvälja tõrjutud löögile oli kiiremini jaol Kaarel Koel, kes isetsemata söötis palli Salfile, kellel ei jäänud muud üle kui pall väravasse toimetada ning mängu lõppskoor valmistada – JK Rapla Lokomotiiv/Atli 2:7 Läänemaa JK Haapsalu.

Läänemaa JK Haapsalu põhikoosseis: Siim Pikkaro, Rivo Reinsalu, Jako Kariste, Bert Rotberg, Aleksei Saveljev, Kristo Enn, Leonid Bragin, Talis Tamm, Andres Proosväli, Martin Salf, Artur Matto. Vahetusest sekkusid Kaarel Koel ja Kris-Sten Toom.

Väikese karika 1/16 finaalide paarid loositakse Eesti Jalgpalli Liidus reedel, 6. mail kell 14.

Möödunud hooajal piiruds Läänemaa JK Haapsalu ka 1/16 finaalidega, kus jäädi koduväljakul 1:2 alla hilisemale võitjale Tartu FC Merkuurile.

Bert Rotberg

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.