Politsei kontrollib rehvide vastavust nõuetele

rehv

Politsei- ja piirivalveamet kontrollib sel nädalal koos Eesti Rehviliiduga rehvide vastavust nõuetele. Täna toimub kontroll Tallinnas ja neljapäeval Tartus.

PPA juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo sõnul on eesmärk juhtida liiklejate tähelepanu korralike rehvide kasutamisele. „Inimesed saavad ise väga palju ära teha, et muuta liiklemine turvalisemaks. Rehvid ühendavad auto ja tee ning seetõttu on oluline, et juhid kasutaksid hooajale sobivaid rehve ja et need vastaksid ka kõikidele nõuetele. Efektiivsed pidurid ei kompenseeri kulunud või vale rõhuga rehve,“ ütles Loigo.

Loigo märkis, et kontrolliga pööratakse liiklejate tähelepanu nõuetele mittevastavate rehvide kasutamise riskidele. „Eesmärk ei ole karistada, kuid teeme suuremate vajakajäämiste korral erandi,“ rääkis juhtivkorrakaitseametnik.

Eesti Rehviliidu juhi Kaur Kuurme sõnul on kontrollmõõtmised näidanud, et ligi kümnendik sõidukite rehvidest ei vasta nõuetele. “Igal aastal leiame kontrolli käigus juhte, kes sõidavad kas hooajale sobimatute rehvidega või kelle rehvid on liiga kulunud. Vajadusel juhime tähelepanu ka ala- või ülerõhule, mis on mõlemad ühtviisi ohtlikud, vähendades auto juhitavust ja suurendades pidurdusteekonda,” sõnas Kuurme. Lisaks toovad halvas seisukorras rehvid kaasa nii suurema kütusekulu kui ka nende lühema eluea.

Pühapäevast, 1. maist on suve- või lamellrehvid kohustuslikud. Sõiduauto suverehvi jääksügavus peab olema vähemalt 1,6 mm. “Kuigi minimaalne lubatud mustrisügavus on 1,6 mm, tuleks uute rehvide soetamisele mõelda juba siis, kui jääksügavus on 2 mm,” lisas Kuurme.

Suverehvide kasutust ja korrasolekut kontrollitakse Tallinnas 3. ja Tartus 5. mail. Kontrolli korral tuleb arvestada umbes paariminutilise ajakuluga.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.