Miljonitesse ulatuva käibega huuletubakaäri juhtis endine kapo töötaja

F: politsei.
F: politsei.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab ulatusliku huuletubakaäri varjatud poolest. Internetis avalikult aetava, kuid tegelikult illegaalse huuletubakaäriga teenitakse piisavalt, et osta luksusautosid ja kortereid. Teisipäeval esitati kahtlustus 19 inimesele ning vahistati kolm snus’i maaletoomise ja müügiga tegelenud grupi ninameest. Eile käis foorumites vilgas müügitöö edasi. EMTA loodab, et peagi seadustatakse kontrollostud ja saab platsi puhtaks lüüa.

Huuletubaka ehk rootsi ja ­rahvakeeles snus’i kasutamisest on kuulnud vast enamik inimesi, kuid paljud ei tea, et ligi aasta tagasi keelati seadusega selle müümine. Huuletubakat tohib reisilt Eestisse kaasa tuua ainult kuni ­kümme karpi isiklikuks kasutuseks. Äri lokkab aga ka pärast seadusemuudatust.

Diilerid räägivad, et n-ö ninamehed ­võivad huuletubaka müügist teenitud rahaga osta Tallinna südalinna luksuskorteri või sõita ringi kalli sportautoga. Kuidas on selline asi saanud ­maksu- ja tolliameti (EMTA) ­silme all terve aasta kesta?

Sellest loe pikemalt Eesti Päevalehest. 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.