Neljapäeva öösel võib kohati tulla viis kraadi külma

Kolmapäeval (11.05.) suundub üle Soome Põhja-Venemaale madalrõhkkond ja selle serva mööda kandub ka meile pilverünki ja kohati võib hoovihma sadada. Öö tuleb mõõduka läänekaare tuulega ja õhutemperatuur on 6..11°C. Hommikul pöördub tuul loodesse ja põhja, pisut tugevneb ning kannab meile jahedamat õhku. Õhutemperatuur tõuseb vaid 14..18°C-ni, Eesti põhjaservas võib piirduda 12..13°C-ga.

Neljapäeval (12.05.) tugevneb külmas õhumassis tekkinud kõrgrõhuala. Pilverünki on hõredalt ja ilm on sajuta. Tuul nõrgeneb ning puhub öösel põhjakaarest. Temperatuur langeb õhus 0°C lähedale, maapinnal -1..-5°C-ni. Päeval pöördub tuul idakaarde ja on nõrk, õhk soojeneb 15..17°C-ni.

Reede (13.05.) öö on kõrgrõhkkonna mõjul sajuta, võrdlemisi selge taevaga ja mõõduka kagutuulega. Õhutemperatuur on 3..8, maapinnal 0°C ümbrusse või pisut allagi. Päeval kandub lõunakaarest niiskust lisaks ja pärastlõunal suureneb kohatiste hoovihmade võimalus. Kagutuul tugevneb veidi. Õhutemperatuur on 17..21°C, saarte rannikul võib paar kraadi jahedam olla.

Laupäeval (14.05.) koondub madalrõhkkond Läänemere kohale ning selle serva mööda jõuab Balti riikidesse märksa niiskemat õhku. Tänastel andmetel kandub tihedam sajutsoon üle Lääne-Eesti, hõredamalt on vihmahooge Ida-Eestis. Puhub võrdlemisi tugev kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 6..11, päeval 14..18, Ida-Eestis kuni 21°C.

Pühapäeval (15.05.) kandub madalrõhkkond Läänemere idarannikule ja selle servas jätkub lõunakaarest sooja ja niiske õhu vool üle Balti riikide. Vihma tõenäosus on suur Lääne-Eestis, õhtu poole suureneb hoovihma võimalus ka Ida-Eestis. Kagutuul on tugev pärastlõunani, seejärel nõrgeneb ja pöördub läänekaarde. Õhutemperatuur on öösel 8..12, päeval 12..17, ida pool võib tõusta 20°C ümbrusse.

Esmaspäeval (16.05.) jääb Eesti madalrõhkkonna mõjualasse ja hoovihma võimalus on ikka suur. Puhub mõõdukas läänekaare tuul, saartel võib päeval tugevamat loodetuult teha. Õhutemperatuur on öösel 6..11, päeval 12..15°C.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.