Riik õpetab kuue kuuga programmeerima, ole sa praegu raamatupidaja või õpetaja

arvuti

Majandusministeerium kuulutas välja hanke koolitusprogrammiks, millega hakkab sügisel 40 seni IT-s mitte töötanud inimest õppima programmeerimist. Kuue kuuga saavad nad teooriat ja praktikat ja kui esimene pilootõpe edukalt läheb, antakse intensiivõpet järgneva kolme aasta jooksul 460-le inimesele, kirjutab Geenius.ee.

“Koolitus on mõeldud praegu tööturul olevatele inimestele, töötagu nad siis finantsalal, õpetajana või mistahes muul,” selgitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi projektijuht Merilen Sõrmus. Tegu on algõppega, mis tähendab, et sobivad kõik praegu mitte IT-s töötavad inimesed.

Päris keskhariduseta inimesed siiski programmeerima ei pääse, sest kriteeriumiks on kõrgharidus. “Asendusena sobivad siis ka need, kellel on kõrgkool lõpetamata jäänud, kuid läbitud on vähemalt pool õppekava. See näitab, et inimesel on oskus kohustustest kinni pidada,” selgitas Sõrmus.

Pikemalt loe Geeniusest. 

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.