Vene ohvitserid inspekteerivad Kevadtormi

F: Kaitsevägi.
F: Kaitsevägi.

Venemaa Föderatsiooni relvastuskontrolli ohvitserid inspekteerivad tänasest neljapäevani Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) Viini dokumendi täitmise raames 2. jalaväebrigaadi.

Venemaa Föderatsiooni neljaliikmeline inspektorite grupp külastab Eestis viibides nii 2. jalaväebrigaadi allüksusi kui ka õppuse Kevadtorm juhtimiskeskust, kus venelastele antakse ülevaade 20. maini kestvast õppusest. Samuti teevad relvastuskontrolli ohvitserid Kagu-Eesti kohal vaatluslennu Eesti õhuväe lennukiga AN-2.

Viimati viibisid Venemaa Föderatsiooni relvastuskontrolli inspektorid Eestis eelmise aasta mais, kui inspekteerisid 1. jalaväebrigaadi. Eesti kaitseväelased viibisid Venemaal viimati 2015. aasta mais, kui Avatud Taeva lepingu raames tehti Venemaa Föderatsiooni militaarobjektide kohal vaatluslend Ameerika Ühendriikide vaatluslennukiga OC-135B.

Vastavalt OSCE Viini dokumendi julgeoleku- ja usaldusmeetmetele võivad organisatsiooni liikmesriigid sooritada kuni 48-tunniseid inspekteerimisvisiite.

Inspektsioonide eesmärk on usalduse ja julgeoleku kindlustamine OSCE liikmesriikide vahel. Inspekteerijad kontrollivad, kas ei korraldata Viini dokumendi raames etteteatamisele kuuluvaid sõjalisi õppuseid.

Raport inspektsiooni tulemustest saadetakse kõikidele OSCE liikmesriikidele.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.