Prantsusmaa tahab keelata puhkeajal töökirjade vaatamise ja neile vastamise

F: Pixabay.com
F: Pixabay.com

Prantsusmaa kavatseb vastu võtta seaduse, mis annab töötajatele õiguse puhkeajal mitte saata tööga seotud e-kirju ja jätta neile ka vastamata. Nii soovib riik vähendada inimeste nn digitaalset läbipõlemist, vahendab BBC.

“Kõik uuringud näitavad, et inimestel on rohkem tööga seotud stressi kui seda kunagi oli, ja see stress on püsiv. Töötajad lahkuvad küll füüsiliselt töökohast, aga nad ei lahku töölt,” selgitas sotsialistide parlamendiliige Benoit Hamon BBC-le. “Nad jäävad justkui elektroonilise rihma otsa – nagu koerad. Tekstid, sõnumid, e-kirjad – need vallutavad inimesi kuni hetkeni, mil inimene murdub.”

Rohkem kui 50 töötajaga ettevõtted peavad sätestama ja panema ajaliselt paika, millal töötajad ei tohiks saada e-kirju või nendele vastata. See aeg on tavaliselt õhtuti ja nädalavahetustel.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.