Suvel näeb Lõuna-Läänemaal taas Eesti jalgpallitippe, peetakse turniire ja laagreid

Eesolev jalgpallisuvi tuleb Lõuna-Läänemaal taas teguderohke. Eesti noorte meistrivõistlustel mängib Lõuna-Läänemaa JK U14 poiste võistkond ja Eesti meistrivõistluste III liigas Lihula Jalgpalliklubi meeskond.

Lisaks neile alustavad peatselt mängimist kraad madalamal Rahvaliigas kaks meie piirkonna maa-asula meeskonda – JK Vatla ja JK Hanila Tulevik.

Nende nelja võistkonna mängudele saab kaasa elada Lihula gümnaasiumi jalgpalliväljakutel, Vatla mõisapargi jalgpalliväljakul ning Virtsu kooli staadionil. Mängud kestavad eri sarjades kuni oktoobrini, seega huvilistel peaks olema, mida jälgida. Kokku lööb meie piirkonna neljas võistkonnas kaasa ca 75 jalgpallurit.

Kuid see pole jalgpallisuvel kaugeltki kõik.

Noortele pakutakse taas kolm vägevat turniiri

Meie piirkonna noored jalgpallurid on igal suvel saanud eri jalgpalliturniiride ja -laagrite kaudu palju tegemisi. 2016. aasta suvel lisandub juurde üks meeldiv jalgpallinädal. Nimelt on esimest korda Eesti Jalgpalli Liidu suvelaagrite ajaloos laager ka Lihulas. See toimub Lihula gümnaasiumi staadionil 13.-17. juunil. Kõik lapsed sünniaastaga 2004 ja hiljem saavad sinna end veel Eesti Jalgpalli Liidu kodulehe kaudu registreerida.

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi aga hoolitseb taas, nagu kõik eelmised suved, oma laste eest tavapäraselt. Juba selle kuu viimasel pühapäeval, 29. mail on Vatla mõisapargis järjekorras juba üheksas Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi Lastekaitsepäeva jalgpalliturniir. Korraldatakse see teist aastat järjest JK Vatla ja Lõuna-Läänemaa JK koostöös.

Eriline on see võistlus sellepoolest, et laps ei esinda turniiril mitte kindlalt oma kooli, vaid oma elu- ja kodukohta. Nii ongi võistkonnad Lihulast, Kirblast, Kõmsilt, Virtsust, Vatlast, Tuudilt ja Matsalust.

Aastate jooksul on lastekaitsepäeva külastanud palju Eesti tippjalgpallureid, nii ka sel korral.

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak: “Ma isiklikult tegelen sellega, et lastekaitsepäeva turniirile taas koondislased tuleksid.”

Eraldi on turniir ka tütarlastele, keda juhendavad samuti Eesti naiste koondise mängijad. Eelmisel aastal näiteks Kethy Õunpuu.

Peetakse lastevanemate ja laste jalgpallilahing, löögivõistlus, treening tähtedega ja palju muud huvitavat.

Juuli viimane nädal on tavapäraselt olnud jalgpallilaagri aeg. Noored jalgpallilapsed Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubist veedavad sportliku nädala Virtsus.

14. augustil korraldavad Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi ja Massu mõis eelmisel aastal hästi õnnestunud rannajalgpalliturniiri. Massus nii oma piirkonna lastele kui ka täiskasvanutele peetav rannajalgpalliturniir toob meile taas külla Eesti rannajalgpallikoondise mängijad. Meie oma piirkonnast sirgunud, viiendat aastat koondist esindav Priit Mäeorg ootab lastega kohtumist väga.

Suvi lõpeb aga 27. augustil Lihula gümnaasiumi staadionil toimuva traditsioonilise jalgpallivõistlusega “Tere Kool”. Ka sellel turniiril mängib kaasa Lõuna-Läänemaa laste jalgpallipere. Sellega juhatame sisse uue õppeaasta.

Ka naised ja mehed saavad mängivad

Lõuna-Läänemaa jalgpallisuvel on ettevõtmisi ka täiskasvanutele. Läänemaa naiste jalgpalli meistrivõistlused toimuvad 5. augustil Lihula gümnaasiumi staadionil. Lihulas selgub Läänemaa parim naiskond kolmandat suve järjest.

Lihula Jalgpalliklubi meeskonda aga ootab loodetavasti ees taas väärt kingitus. Lihula jalgpallurid on oma kodus kohtunud lähiaastatel kahe Eesti meistriliiga meeskonnaga. Kui Tallinna FC Florale jäädi mõned aastad tagasi alla 2:6, siis eelmise suve sõprusmäng Pärnu Linnameeskonna vastu suudeti 1:0 võita.

Just meistriliiga klubi plaanime Lihulasse omadele vastu mängima tuua. Kas see on taas Lihula kultuuripäevade raames, näitab aeg ja võistluskalender.

Eesti noorte meistrivõistluste mängud, Eesti meeste III liiga mängud, Rahvaliiga kohtumised, eri noorteturniirid tuntud jalgpalluritega, noorte jalgpallilaagrid, Läänemaa meistrivõistlused, sõpruskohtumised väga esinduslike klubidega – usun, et jalgpallielu väikeses Läänemaa nurgakeses saab nimetada väga aktiivseks.

Jaanus Getreu

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.