Saaremaalt leiti metsavenna piimanõu-peidik, milles oli 50 hästisäilinud eset

Saaremaal Purtsa külas tuli metsaistutamise käigus maa seest välja üle 60 aasta maa sees olnud piimanõu, mis oli kunagi olnud metsavenna peidik. Suletud nõus oli kokku 50 hästisäilinud eset, vahendas “Aktuaalne kaamera“.

Enam kui 60 aastat peidus olnud saladus oli päevavalgele, kui traktor raiesmikul peidikuks olnud piimanõu kaant vigastas. See olnud aga puhas õnn, et Ando Ansperi mannergu leidis, sest esemed, mis sealt välja tulid, olid väga hästi säilinud.

“Tulin istutama, vaatasin, et mingi raudasi paistab. Läksin kohe asja uurima. Raudpütist paistis mingi riide hilp. Mõtlesin, et keegi on mingi kaltsu või sodi maha matnud. Tõmbasin otsa välja, ise kahtlesin, et tea, kas hakkab haisema ka. Aga siis tuli binokli ots välja,” jutustas Ansperi “Aktuaalsele kaamerale”.

Seda, kui vana peidik võib olla, annab aimu mannergus olnud ajaleht. Lehes kuulutati sündmusest, mis pidi hakkama toimuma 1950. aasta 3. septembril.

Vaata “Aktuaalse kaamera” telelugu siit.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.