Ettevõtjad arutlevad, kuidas võõraviha mõjutab ettevõtlust

Liisa Oviir. F: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.
Liisa Oviir. F: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium koostöös USA saatkonna ning Ameerika kaubanduskojaga korraldavad homme ühisseminari „The Business case for Diversity“, kus paneeldiskussioonis arutlevad Eesti tippjuhid sallivuse ja tolerantsuse teemadel.

“Eesti ühiskonnas tajutav võõraviha ning kasvav ksenofoobia- ja rassiilmingud mõjutavad tugevalt Eestis elavate välismaalaste turvalisust ja elukvaliteeti ning omavad negatiivset mõju ettevõtluskeskkonna konkurentsivõimele,“ ütles ettevõtlusminister Liisa Oviir, „seetõttu on oluline mõelda, kuidas riik ja ettevõtted saaksid koostööd tehes suurendada sallivust ühiskonnas.“

Paneeldiskussioonis jagab oma kogemust Süüria päritolu Ameerika ettevõtja Yahya Basha, kes juhib Michigani osariigis meditsiinidiagnostikaga tegelevat ettevõtet, kuhu on värvanud sadu põgenikke ja immigrante. Samuti ütlevad sõna sekka Estonia klaverivabriku omanik ja juht Indrek Laul, ning Jobbaticali juht Karoli Hindriks. Diskussiooni juhib EASi juht Hanno Tomberg.

“USA majandusedu ei oleks võimalik ilma sisserännanud põlvkondade panuseta,“ nentis USA suursaadik James Melville. „Avaldan tunnustust minister Oviirile ja teistele valitsusjuhtidele, kes on taotlenud sallivuse suurendamist Eestis, ja võtan rõõmuga osa konstruktiivsest dialoogist teemal, kuidas erinevus on äriliselt mõttekas.“

Ka Ameerika Kaubanduskoja tegevdirektor Daria Sivovol lisas, et mitmekesisuse teemadel tuleb arutelusid jätkata. „Erinevus on soodsa ja atraktiivse ärikeskkonna tähtis osa ning see on äärmiselt oluline Ameerika kaubanduskoja liikmetele ja üldiselt kõigile Eestis juba tegutsevatele investoritele, aga ka neile, kes Eestit võimaliku investeerimise sihtkohana alles kaaluvad,“ ütles Sivovol.

Seminar on teisipäeval, 17. mail algusega kell 9 Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.