ETV kanalitel tõrguvad Samsungi telerites subtiitrid

Rahvusringhäälingu (ERR) telekanaleid mõne moodsama Samsungi telekaga vaadates ei tasu üllatuda, kui ekraanil olevad subtiitrid lihtsalt ära kaovad, kirjutab Geenius.ee.

“Osa subtiitreid jäetakse lihtsalt näitamata ja see on vägagi häiriv,” kirjutas Geeniuse lugeja Kristjan, kes on viga kogenud kahe erineva teenusepakkuja juures töötava kahe erineva Samsungi teleriga. Kuigi nii ERR kui ka Samsung on üritanud veale jälile jõuda, on loo juures kõige traagilisem see, et mure keskmes olevate teleritega inimestele kiiret lahendust näha polegi.

Kogu probleem sai alguse eelmise aasta septembris, kui ERR hakkas kolme telekanalit ETV, ETV2 ja ETV+ edastama uues, kõrglahutusega pildikvaliteedis. Koos sellega muutus ka subtiitrite edastamise formaat. “Kui varasemalt lisati subtiitrid videopildi sisse televisiooni programmiväljastuses, siis alates septembri lõpust 2015 saadetakse subtiitrid televaatajatele pildist eraldiseisva andmevoona,” selgitas ERRi tehnikadirektor Risto Sirts. Piltlikult öeldes edastatakse telerile või digiboksile eraldi andmetena pilt ja subtiitrid ja seade paneb need ise ekraanil kokku.

Pikemalt loe Geeniusest.

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.