Foto: Haapsalus on varemeisse tehtud kõhedusttekitav loomakuju

F: Ann Buht / www.annbuhtart.com
F: Ann Buht / www.annbuhtart.com

Graafiline disainer ja fotograaf Ann Buht avastas Haapsalus kõhedusttekitava skupltuuri, mille valmistamise moodus ja eesmärk on selguseta.

Buht kirjutab oma blogis, et Haapsalus on maha jäetud kohti küll ja küll, mida on omaette elamus avastada. Kus tema leitud kuju asub, seda Buht ei täpsusta, kuid pildi järgi otsustades on see mere läheduses (aia taga paistab pillirooväli) olevais varemeis.

Ann Buht: “Kuid vahel on leitu lihtsalt rohkem häiriv kui põnev. Seekord leidsime sellise õuduka. See kitsesarnane kuju oli asetatud mitte millegi keskele. Justkui mingi ohverdus… Võib-olla tundub mulle see ohverdusena, kuna ma ei taba ära, miks ja kellele selline leiutis vajalik on. Oskab ehk keegi lahti seletada, kellele see on ja kas see on mingi jahimehe tava? Pole isegi topis ju. Nimelt oli tegu sellise vahtkujuga, kellele on jalgadeks löödud luud ja pähe naeltega taotud kolju (?).”

Vaata Ann Buhti fotosid veidrast kujust siit.

Kas keegi lugejaist teab, miks seesugune kuju varemeisse valmistatud on?

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.