Pühapäeval saab Haapsalu kaubamaja ees mõõta oma tervisenäitajaid

Pühapäeval, 22. mail kl 12-14 korradavad Haapsalu kolledži tervisejuhi eriala üliõpilased Haapsalu kaubamaja ees tervisepäeva, kus aitavad huvilistel mõõta olulisi terviseparameetreid ning annavad infot, kuidas oma tervist parandada.

Tervise Arengu Instituudi täiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise uuring näitab, et Lääne-Eesti inimesed on viimase kümne aastaga märkimisväärselt paksenenud – kui 2004. aastal oli ülekaalulisi Lääne-Eestis 46,8% (iga teine), siis 2014. aastaks oli see näitaja kerkinud 54%le.

Meeste ülekaalulisus on kerkinud 48,2%lt 56%le, naistel 46,1%lt 52,7%le. Ülekaalulisusega kaasnevad sageli südame-veresoonkonna haigused ning diabeet, samuti vaimse tervise halvenemine.

kolledz

Vasta

Sinu e-maili ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.